Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Antikrundans expert: Så håller jag utgifterna nere

Förutom att medverka i "Antikrundan" i SVT driver Knut Knutson Uppsala auktionskammare, där han höll en auktion med fyra Picassomålningar.Foto: Pontus Lundahl / TT NYHETSBYRÅN
Knut Knutson och Anne Lundberg är en välbekant duo för alla som någon gång har tittat på "Antikrundan".Foto: SVT
Knut Knutsons favoritmack att tanka på: Ingo.Foto: Janerik Henriksson / TT NYHETSBYRÅN

SVT-profilen Knut Knutson är inte bara antikvitetsexpert – han har också en del smarta spartips på lager.

För Dagens industri berättar han om hur han håller nere sina utgifter:

– Det kanske är lite Kamprad-varning på mig, säger han.

Han är mest känd för sin medverkan i långköraren "Antikrundan" i SVT. Men antikvitetsexperten Knut Knutson driver också Uppsala auktionskammare.

I sin jakt på antikviteter är Knut Knutson van att resa land och rike runt. Och han har lärt sig hur han kan spara på reskassan.

För Dagens industri delar antikvitetsexperten med sig av sina bästa spartips – och jämför sig själv med Ikea-grundaren Ingvar Kamprad, känd för sin småländska sparsamhet.

– Jag undrar om vi inte har samma ordspråk: en krona är en krona. Jag är helt enkelt uppfostrad på ett sådant sätt att man ska vara rädd om resurserna, säger Knut Knutson till Dagens industri.

LÄS MER: Knutson säljer sin första Picasso 

Antikrundans Knut Knutsons tipsar

Hans främsta spartips är till för alla bilförare:

Tanka så billigt som möjligt.

Knut Knutson medger för Dagens industri att det för honom har blivit lite av en sport att leta billiga bensinmackar. Oftast tankar han på Ingo – och passar på att fylla upp tanken även om den knappt behöver påfyllning.

Bara priset är rätt.

– I går, vet du vad jag tankade för i Vellinge? 13.04, och jag var så sur för att jag hade så mycket diesel i tanken, säger antikvitetsexperten till Dagens industri.

Förutom konst och att leta prisvärda bensinmackar har Knut Knutson ytterligare en passion:

Billiga hotell.

LÄS MER: Knut Knutson tjänade 6 miljoner – på sitt misstag 

Antikrundans expert älskar billiga hotell

– Jag älskar att sova på hotell under 1000 kronor och i går blev det 695 kronor för ett rum med frukost i Malmö, säger han till Dagens industri.

Knutson fortsätter:

– I kväll blir det strax över 700 kronor, helt acceptabelt. Det är annars lätt att betala både 1.400 och 2000 kronor per natt, och man ska ju ändå bara sova.

Knut Knutson är en av de mest populära experterna i populära "Antikrundan", som programledaren Anne Lundberg har lett sedan 1999

Annons: