Förutom att medverka i "Antikrundan" i SVT driver Knut Knutson Uppsala auktionskammare, där han höll en auktion med fyra Picassomålningar. Foto: Pontus Lundahl / TT NYHETSBYRÅNFörutom att medverka i "Antikrundan" i SVT driver Knut Knutson Uppsala auktionskammare, där han höll en auktion med fyra Picassomålningar. Foto: Pontus Lundahl / TT NYHETSBYRÅN
Förutom att medverka i "Antikrundan" i SVT driver Knut Knutson Uppsala auktionskammare, där han höll en auktion med fyra Picassomålningar. Foto: Pontus Lundahl / TT NYHETSBYRÅN
Knut Knutson och Anne Lundberg är en välbekant duo för alla som någon gång har tittat på "Antikrundan". Foto: SVTKnut Knutson och Anne Lundberg är en välbekant duo för alla som någon gång har tittat på "Antikrundan". Foto: SVT
Knut Knutson och Anne Lundberg är en välbekant duo för alla som någon gång har tittat på "Antikrundan". Foto: SVT
Knut Knutsons favoritmack att tanka på: Ingo. Foto: Janerik Henriksson / TT NYHETSBYRÅNKnut Knutsons favoritmack att tanka på: Ingo. Foto: Janerik Henriksson / TT NYHETSBYRÅN
Knut Knutsons favoritmack att tanka på: Ingo. Foto: Janerik Henriksson / TT NYHETSBYRÅN

Antikrundans expert: Så håller jag utgifterna nere

Publicerad

SVT-profilen Knut Knutson är inte bara antikvitetsexpert – han har också en del smarta spartips på lager.

För Dagens industri berättar han om hur han håller nere sina utgifter:

– Det kanske är lite Kamprad-varning på mig, säger han.

Han är mest känd för sin medverkan i långköraren "Antikrundan" i SVT. Men antikvitetsexperten Knut Knutson driver också Uppsala auktionskammare.

I sin jakt på antikviteter är Knut Knutson van att resa land och rike runt. Och han har lärt sig hur han kan spara på reskassan.

För Dagens industri delar antikvitetsexperten med sig av sina bästa spartips – och jämför sig själv med Ikea-grundaren Ingvar Kamprad, känd för sin småländska sparsamhet.

– Jag undrar om vi inte har samma ordspråk: en krona är en krona. Jag är helt enkelt uppfostrad på ett sådant sätt att man ska vara rädd om resurserna, säger Knut Knutson till Dagens industri.

LÄS MER: Knutson säljer sin första Picasso 

Antikrundans Knut Knutsons tipsar

Hans främsta spartips är till för alla bilförare:

Tanka så billigt som möjligt.

Knut Knutson medger för Dagens industri att det för honom har blivit lite av en sport att leta billiga bensinmackar. Oftast tankar han på Ingo – och passar på att fylla upp tanken även om den knappt behöver påfyllning.

Bara priset är rätt.

– I går, vet du vad jag tankade för i Vellinge? 13.04, och jag var så sur för att jag hade så mycket diesel i tanken, säger antikvitetsexperten till Dagens industri.

Förutom konst och att leta prisvärda bensinmackar har Knut Knutson ytterligare en passion:

Billiga hotell.

LÄS MER: Knut Knutson tjänade 6 miljoner – på sitt misstag 

Antikrundans expert älskar billiga hotell

– Jag älskar att sova på hotell under 1000 kronor och i går blev det 695 kronor för ett rum med frukost i Malmö, säger han till Dagens industri.

Knutson fortsätter:

– I kväll blir det strax över 700 kronor, helt acceptabelt. Det är annars lätt att betala både 1.400 och 2000 kronor per natt, och man ska ju ändå bara sova.

Knut Knutson är en av de mest populära experterna i populära "Antikrundan", som programledaren Anne Lundberg har lett sedan 1999

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen