Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

McDonald's-pampen stäms för sexlögner

Mcdonalds stämmer sin förre vd.Foto: MAUREEN MCLEAN/SHUTTERSTOCK / MAUREEN MCLEAN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Steve Easterbrook fick sparken i fjol från vd-jobbet på Mcdonalds.Foto: ALYSSA SCHUKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SWNS / SWNS / TT / SOUTH WEST NEWS SERVICE TT NYHETSBYRÅN

Mcdonald's stämmer sin förre vd Steve Easterbrook. 

Hamburgerjätten anklagar honom för att ha ljugit för ledningen om sina sexuella relationer med bolagets anställda. 

Nu kräver Mcdonald's tillbaka fallskärmen om 40 miljoner dollar, rapporterar CNN.

Det var i november i fjol som Mcdonald's globala vd Steve Easterbrook lämnade hamburgerkedjan under tumultartade former. I den efterföljande rapporteringen framgick det att han haft en relation med en av bolagets anställda – vilket gick stick i stäv med bolagets policy.

Nu har hamburgerjätten lämnat in en stämning mot den forne vd:n. Bakgrunden är att bolaget återupptog internutredningen av det inträffade efter ett anonymt tips.  Utredarna påstår sig nu ha funnit bevis för att Easterbrook haft tre relationer av sexuell natur som han sedan ska ha ljugit om i den första utredningen. 

De påstådda lögnerna ska ha påverkat styrelsens beslut om att bevilja honom en fallskärm om 42 miljoner dollar, cirka 400 miljoner kronor, vid sortin. 

Stämmer honom på 40 miljoner dollar

Bolaget skriver i en stämning, som CNN tagit del av, att utredarna bland annat hittat belägg för att Easterbrook mottagit och mejlat nakenbilder som han fått från de anställda. Han har därefter raderat mejlen. 

Easterbrook anklagas även för att ha gynnat en av kvinnorna genom att se till så att hon fick en option till ett värde av hundratusentals dollar. 

Bolagets nya vd Chris Kempczinski skriver i en kommentar, enligt CNN:

”Vi vet nu att hans beteende skiljer sig från våra värderingar på flera och betydligt mer långtgående vis än vad vi visste när han lämnade bolaget i fjol”

 

Annons: