Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Konkurs i våras – nu siktar Bra på att lyfta i september

Foto: FLYGBOLAGET BRA

Flygbolaget Bra som i början av april i år ansökte om företagskonstruktion, siktar nu på nystart av verksamheten.

Det rapporterar Dagens industri.

Bolaget hoppas få upp det första flygplanet i luften i slutet av september, men den kommande flygtrafiken väntas ske i begränsad omfattning i jämförelse med tidigare. Inledningsvis handlar det endast om uppdragsflygningar åt specifika kunder samtidigt som reguljärflyg planeras inledas någon gång under hösten.

Ett ackordsförslag som innebär att de oprioriterade fordringsägarna får tillbaka 25 procent av sina skulder senast i juli nästa år vann under förra veckan laga kraft och sätter därmed punkt för rekonstruktionen. Kunder har under denna tid kunnat nyttja sina flygbiljettter hos Ampola Flyg, som flugit fem av Bras tidigare flyglinjer.

– I dag har vi ett 20-tal tillsvidareanställda. Övrig personal har tyvärr blivit uppsagd, vilket vi genomförde när vi ansökte om rekonstruktion, säger Ulrika Matsgård, kommersiell chef på Bra till tidningen.

Antalet kan jämföras med tidigare arbetsstyrka om cirka 600 medarbetare.

TV: Flygbolaget Bra stoppar tidning som skrev kritiskt om flyg

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!