Visste du om den hemliga menyn i Iphone? Foto: Skärmdump/ShutterstockVisste du om den hemliga menyn i Iphone? Foto: Skärmdump/Shutterstock
Visste du om den hemliga menyn i Iphone? Foto: Skärmdump/Shutterstock
Så här ser menyn ut. Foto: SkärmdumpSå här ser menyn ut. Foto: Skärmdump
Så här ser menyn ut. Foto: Skärmdump
Bland annat kan den visa dig vilken egentlig täckning du har. Foto: SkärmdumpBland annat kan den visa dig vilken egentlig täckning du har. Foto: Skärmdump
Bland annat kan den visa dig vilken egentlig täckning du har. Foto: Skärmdump

Koden som öppnar hemlig Iphone-meny

Publicerad

Här är menyn som Apple håller hemlig i din Iphone.

Du kommer bara åt den om du har en särskild kod.

För att komma åt den dolda menyn öppnar du din vanliga telefon-app. I den skriver du in den hemliga koden som är:

*3001#12345#*

Då öppnas omedelbart en hemlig meny på din telefon som kallas för "Field Test Mode". Där finns flera menyer som visar information om din telefon – som används av servicetekniker och liknande.

Men en funktion som du själv kan dra nytta av är att ta reda på vad din faktiska täckning och signalstyrka är, vilket Business insider rapporterat om. Det ger ett mer precist utslag än prickarna som visar din täckning i vanliga fall.

Du gör det på olika sätt, beroende på vilket operativsystem till din telefon du har.

Om du Ios 8 eller senare versioner:

Skriv in koden - *3001#12345#* och vänta på att den hemliga menyn visar sig. Håll in låsknappen tills reglaget där du kan stänga av din telefon dyker upp. När det visar sig håller du in hemknappen tills menyn stängs.

Den hemliga menyn.Foto: Skärmdump

Högst upp i skärmens vänstra hörn, där de små prickarna som visar din täckning brukar finnas, kommer då en siffra visa sig. Den kommer alltid vara negativ och varierar mellan -40 och -130. Ju närmare -40, desto bättre är din täckning.

För att få tillbaka de sedvanliga prickarna skriver du in koden igen i din telefon-app. När den dolda menyn visar sig klickar du en gång på din hemknapp. Allt är som vanligt!

Högst upp till vänster ser du var på skalan din täckning befinner sig.Foto: Skärmdump

Om du har en tidigare version av Ios:

Skriv in koden - *3001#12345#* och vänta på att den hemliga menyn visar sig.

Högst upp i skärmens vänstra hörn, där de små prickarna som visar din täckning brukar finnas, kommer då en siffra visa sig. Den kommer alltid vara negativ och varierar mellan -40 och -130. Ju närmare -40, desto bättre är din täckning.

För att få tillbaka de sedvanliga prickarna klickar du en gång på din hemknapp.

Så här ska du skriva i din telefon-app.Foto: Skärmdump

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen