Att löneförhandla är något många tycker är jobbigt och frågorna man ställer sig innan samtalet med sin chef kan vara många. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBLAtt löneförhandla är något många tycker är jobbigt och frågorna man ställer sig innan samtalet med sin chef kan vara många. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Att löneförhandla är något många tycker är jobbigt och frågorna man ställer sig innan samtalet med sin chef kan vara många. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Det finns vissa saker som är bra att känna till för att du ska kunna gå mer säker in i en förhandling. Foto: ColourboxDet finns vissa saker som är bra att känna till för att du ska kunna gå mer säker in i en förhandling. Foto: Colourbox
Det finns vissa saker som är bra att känna till för att du ska kunna gå mer säker in i en förhandling. Foto: Colourbox

Knepen – så blir du proffs på att löneförhandla

Publicerad

Att löneförhandla är något många tycker är jobbigt och frågorna man ställer sig innan det obekväma samtalet med sin chef kan vara många.

Vilka är de bästa tipsen för en framgångsrik löneförhandling? Hur fungerar löneförhandlingen egentligen?

Här är svaren.

Det här är en löneförhandling

På de flesta arbetsplatser får du varje år möjlighet att diskutera din lön och din löneutveckling med ansvarig chef. Syftet med ett sådant lönesamtal, även kallat löneförhandling, är att att bestämma din löneökning och lön för det kommande året.

Lönesamtalet är ett tillfälle för dig att föra fram dina synpunkter på din löneutveckling, få en motivering till varför du har den lön du har och få veta vad du kan göra för att påverka din lön framöver.

Att ha ett lönesamtal är en rättighet du har genom det löneavtal som gäller för den arbetsplats där du jobbar. Det finns även arbetsplatser som inte omfattas av löneavtal. Även där har du dock möjlighet till ett lönesamtal men det är ingen rättighet.

Hur ofta kan jag löneförhandla?

Förutom att du på de flesta arbetsplatser har rätt till en löneförhandling varje år så finns det andra tillfällen som ger dig möjligheter att få upp din lön:

Du får förändrade arbetsuppgifter eller en ny befattning på din nuvarande arbetsplats

Du erbjuds förlängd anställning genom att till exempel gå från ett vikariat eller en provanställning till en fast anställning.

Du får en ny anställning och därmed möjlighet att komma med löneanspråk

 

LÄS MER: Lagen om anställningsskydd – så fungerar den 

 

De bästa tipsen inför en löneförhandlig

Det finns flera tips på hur du blir bra på att löneförhandla. På de olika fackförbundens sajter får du bra tips. Här är några av dem!

Se till att ha dina argument klara

Varför förtjänar just du en löneökning? Vad har du för relevanta kompetenser? Skriv ner dina argument i förväg och plugga in dem. Vanliga argument är att man fått nya arbetsuppgifter, fått ökat ansvar eller är väldigt skicklig inom just sitt arbetsområde.

Kolla upp hur mycket dina kolleger tjänar

Via ditt fackförbund kan du kolla upp lönestatistiken på din arbetsplats och se vad andra tjänar. Har du inte möjlighet till det kan du bara söka på nätet genom att skriva in lönestatistik samt din yrkesgrupp för att se löneläget inom ditt yrke. Du kan också söka hur mycket man brukar tjäna före skatt i ett visst yrke via SCB:s lönesök.

Låt inte arbetsgivaren köra över dig

Bara för att arbetsgivaren säger nej till ditt förslag så innebär inte det att du ska ge upp. Fortsätt argumentera för varför du är värd den lön du begär. Var inte för blyg utan våga stå upp för dina åsikter, den kompetens du har och det arbete du utför.

Tappa inte humöret

Bli inte aggressiv bara för att att du inte får som du vill. Risken är då stor att du bemöts på samma sätt av din chef. Behåll ditt lugn och se till att ha en trevlig samtalston.

Ställ inga ultimatum

Att hota arbetsgivaren med att du kommer säga upp dig om du inte får din vilja genom är aldrig bra när du löneförhandlar. Att nämna att det finns andra arbetsgivare som är intresserad av dig är inte heller bra. Om du funderar på att lämna företaget, varför ska arbetsgivaren satsa på dig?

Begär mer än du tror att du kommer att få

Eftersom en löneförhandling vanligtvis handlar om att kompromissa, begär mer än du tror att du kommer få. Vill du till exempel ha 1 500 kronor i löneökning, begär 2 000 kronor. Chansen är då större att din nya lön hamnar på en nivå som känns bra.

Ha en plan B

Pengar är inte allt och skulle du inte få den löneökning du önskat så kanske du kan få andra förmåner. Det kan handla om allt från fler semesterdagar, möjligheten att gå en kurs, tjänstebil, fri mobil eller flexiblare arbetstider.

 

LÄS MER: Knepen – så blir du proffs på att löneförhandla 

 

De som är föräldralediga har rätt till samma löneutveckling som om de arbetade.Foto: SHUTTERSTOCK

 

Hur fungerar löneförhandlingen när man är föräldraledig?

Alla som är föräldralediga har rätt till samma löneutveckling som de skulle ha haft om de arbetade. Det står tydigt Föräldraledighetslagen 16 § och i de flesta kollektivavtal. Det är inte okej att arbetsgivaren hänvisar till att lönen kommer ses över när du är tillbaka. Det är dock många som upplever att de halkar efter i löneutvecklingen när de är hemma med sina barn. 

Tips för dig som ska vara föräldraledig:

Säg till din chef att du vill bli kallad till lönesamtal trots att du är föräldraledig.

Läs igenom Föräldraledighetslagen innan lönesamtalet så att du vet vad som gäller.

Uppstår det problem, kontakta ditt lokala fackförbund på din arbetsplats, om du är fackligt ansluten.

Har jag rätt till löneförhandlingen även när jag är sjukskriven?

Även om du är sjukskriven ska du ingå i löneöversynen och ha lönesamtal. Vad gäller reglerna kring den eventuella löneökningen under sjukskrivningen så är det något som är reglerat din arbetsplats kollektivavtal.

 

Källa: Unionen, Akademikerförbundet SSR, Saco, Arbetsförmedlingen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen