Strax innan jul visade Daniel upp sin dyrgrip på Framtidsdagen i Stockholm Foto: Pelle T NilssonStrax innan jul visade Daniel upp sin dyrgrip på Framtidsdagen i Stockholm Foto: Pelle T Nilsson
Strax innan jul visade Daniel upp sin dyrgrip på Framtidsdagen i Stockholm Foto: Pelle T Nilsson
En Rolex Dayton i helguld. Klockan har ett nyprisvärde på 297 000 kronor. Foto: Pelle T NilssonEn Rolex Dayton i helguld. Klockan har ett nyprisvärde på 297 000 kronor. Foto: Pelle T Nilsson
En Rolex Dayton i helguld. Klockan har ett nyprisvärde på 297 000 kronor. Foto: Pelle T Nilsson
Även Prinsessan Sofia har en Rolex. Hennes kommer från Oysterserien. Foto: Patrick Van KatwijkÄven Prinsessan Sofia har en Rolex. Hennes kommer från Oysterserien. Foto: Patrick Van Katwijk
Även Prinsessan Sofia har en Rolex. Hennes kommer från Oysterserien. Foto: Patrick Van Katwijk
Både Madeleine och Chris O'Neill har Rolexklockor. Foto: Patrik C Ã SterbergBåde Madeleine och Chris O'Neill har Rolexklockor. Foto: Patrik C Ã Sterberg
Både Madeleine och Chris O'Neill har Rolexklockor. Foto: Patrik C Ã Sterberg

Klockrena handleder Prins Daniel!

Publicerad

Daniel gör en Sofia!

Även vår prins har nu skaffat sig en lyxig Rolex. En Daytona i helguld som betingar ett nypris på 297 000 kronor.

– Kungafamiljen har bra smak. Det här är en ikon bland klockor som Daniel har valt säger Jesper Marchesini på Nymans Ur 1851.

Det börjar bli en trend i den kungliga familjen:

Skaffa lyxklockan Rolex.

Först ut av alla var prinsessan Madeleine. Hon var den första i familjen att bära en Rolex, en Submariner i stål med svart urtavla. Den fick hon en gång i tiden av tidigare fästmannen Jonas Bergström. Efter att hon träffat Chris O'Neill har Madeleine och maken inte bara kopierat varandras klädstil – utan även klockor. De har båda sedan en tid tillbaka varsin Rolex Daytona.

Gör fin skara sällskap

När Sofia gifte sig med prins Carl Philip var hon nästa medlem att inte bara komma in i kungafamiljen - utan även i den exklusiva skaran av familjemedlemmar som bär en Rolex runt handleden. Sofia fick i morgongåva efter bröllopsnatten en Rolex Date som ingår i Oysterserien med diamanter.

Visade på Framtidsdagen

Näste medlem ut i familjen med en exklusiv klocka? Prins Daniel!

Före jul när han var med på Framtidsdagen i Münchenbryggeriet i Stockholm visade han upp sin dyrgrip:

En Rolex Daytona i helguld.

Även prinsen väljer samma klockmodell som svågern Chris och svägerskan Madeleine. Ett perfekt val enligt experten:

– Oh, ja. Det är en klassisk klocka. En fantastisk modell, säger klockexperten Jesper Marchesini på Nymans Ur 1851 i Stockholm. Daytona är svåraste modellen att komma över av Rolex. Det är väldigt få som kommer ut på marknaden varje år och därför blir Daytona så eftertraktad.

– Det är en helguld Daytona. Vad jag kan se så är det en gammal Daytona med det gamla urverket från 90-talet. En jättefin och underbar klocka. Det är ju en av de mest klassiska klockorna. En ikon bland klockor.

Hovet om prinsens Rolex

Daniels klocka är på intet sätt gratis. Ny i affär kostar den i dag 297 000 kronor.

– Men även en begagnad i bra skick har ett väldigt bra marknadspris.

Hovets Maragereta Thorgren om prins Daniels Rolex:

– Det är inget vi kommenterar.

KUNGLIGHETER GILLAR ROLEX

Foto: Suvad Mrkonjic

PRINSESSAN MADELEINE

...har visat sig genom åren med två Rolex på handleden. Första var en Rolex Submariner som hon fick av dåvarande fästmannen Jonas Bergström. Den andra var en "Cosmograph Daytona" kostar i dag från 100 000 kronor och uppåt. Enligt urmakare är Madeleines klocka troligen tillverkad mellan 1989 och 2000. Värdet i dag är runt 70 000 kronor. En exklusiv klocka med vit urtavla.

 

Foto: David Sica

 

CHRIS O'NEILL

...har enligt uppgift en stor samling klockor. Den han har haft på sig mest runt handleden är också den en "Cosmograph Daytona". Chris klocka, med svart urtavla, är enligt uppgift från 70-talet och betydligt dyrare.

Klockexperten Jesper Marchesini på Nymans Ur 1851 har tidigare sagt till Expressen om Chris O'Neills klocka:

- Om den är 100 procent original och han har kvar originalboxen och certifikat så ligger den på över 500 000 kronor. Jag skulle gissa på att han kan ha köpt den i New York där det finns flera vintagehandlare som är specialiserade på Rolex.

 

Foto: Pelle T Nilsson


PRINSESSAN SOFIAS

...Rolex är en Rolex Date som ingår i Oysterserien. Sofias klocka är 34 millimeter i diameter, har en räfflad vitguldsring och kostar cirka 70 000 kronor. Det mest exklusiva är urtavlan i klockan och har fem diamanter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen