Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klockan tickar för Ericssons anställda

1 000 ingenjörer ska bort och senast i morgon fredag kräver Ericssons ledning besked om vilka som vill sluta på företaget. Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Ulrika Lindstrand, ordförande för Sveriges ingenjörer. Foto: Fotograf Pernilla Pettersson / PHOTOGPRAPHER PERNILLA PETTERSSON

 

1 000 ingenjörer ska bort och senast i morgon fredag kräver Ericssons ledning besked om vilka som vill sluta på företaget.

Lockelsen: ett ekonomiskt "avgångspaket".

– Det är ren kapitalförstöring säger Ulrika Lindstrand, ordförande för Sveriges ingenjörer om sättet att dumpa ingenjörerna.

Ulrika Lindstrand

Namn: Ulrika Lundstrand.

Ålder: 43 år.

Familj: Ensamstående och fyra gudbarn "som jag är hemskt stolt över".

Bor: Helsingborg.

Utbildning: Civilingenjörsexamen i kemiteknik på Chalmers.

Arbetar på: McNeil i Helsingborg och fortsätter på deltid med detta jobb.

Dold talang: Tidigare tävlingsdansare i tiodans som omfattar fem latinamerikanska danser och fem standarddanser.

Domarna Ann Wilson och Cecilia Lazar från "Let's dance" har varit hennes tränare.

Det var i slutet av oktober som Ericsson gick ut med ett riktat erbjudande om avgångsvederlag till mer än 1 900 anställda ingenjörer på företagets anläggningar i Göteborg/Lindholmen, Karlskrona, Linköping och Stockholm.

Ericssons erbjudande innebär lön under uppsägningstiden och ett avgångsvederlag vars storlek är kopplad till antalet anställningsår.

 

LÄS OCKSÅ: Ericssonanställda får 24 månadslöner

 

Deadline för att söka erbjudandet går ut under fredagen. Och det är erfarna ingenjörer med lång anställningstid som företaget nu vill bli kvitt och ersätta med unga nyutbildade kolleger som ska rekryteras direkt från högskolor och universitet.

Det är fortfarande oklart hur många som väntas nappa på Ericssons avgångspaket.

– Det kanske klarnar nästa vecka, säger Tomas Blidberg, koncernfacklig förhandlare för Sveriges ingenjörer på Ericsson.

Lindstrand: "Det är ren kapitalförstörning"

Ulrika Lindstrand, 43, ny ordförande för Sveriges ingenjörer är starkt kritisk till hur Ericsson nu agerar för att bli kvitt anställda.

– Det är ren kapitalförstöring att man inte har förvaltat sina resurser på ett bra sätt, säger hon.

Ulrika Lindstrand, som fram till nu har varit förste vice ordförande i förbundet, tycker att Ericsson måste bli bättre på att förvalta och utveckla de anställdas kompetenser.

– Det livslånga lärandet ute på företagen måste bli bättre. Det är en färskvara. Ingenjörer kommer inte med bäst före datum, utan de vidareutvecklas genom hela arbetslivet om de ges rätt förutsättningar. Givetvis kan man byta jobb, men även på företagen måste man kompetensutvecklas.

– Det här är ett problem som man har haft på Ericsson, det har man inte gjort i tillräckligt stor omfattning, säger Ulrika Lindstrand.

Och tillägger kort:

– Det är ett ledningsproblem att man inte har haft ett tillräckligt långsiktigt, strategiskt tänkande.

Lindstrand orolig för ingenjörsutbildningarna

Fel av Ericsson att nu göra sig av med 1000 välutbildade ingenjörer?

– Det är en bedömning som ledningen gjort när man nu ställts inför detta faktum. Vad jag menar är att man har reagerat alldeles för sent. Man har inte haft ett långsiktigt strategiskt tänkande när det gäller utvecklingen. Eller så har man inte varit tillräckligt duktig på att ta reda på vad man har för kompetens.

 

LÄS OCKSÅ: Signalerar att det är ett riktigt bra köpläge

 

Ulrika Lindstrand är inte orolig för arbetsmarknaden för landets ingenjörer.

– Framtiden för Sveriges ingenjörer ser ljus ut. Det är ingenjörsbrist i hela Norden utom Finland.

Men hon är i stället orolig att tillförseln av nya ingenjörer ska minska på grund av utbildningsnivån i grundskolan.

– Jag orolig för ingenjörsutbildningarna med den problematik som vi har inom grundskolan i dag.

Sämre arbetsmiljö och kunskaper i skolan ser Ulrika Lindstrand som ett direkt hot mot den framtida rekryteringen av ingenjörer.

– Man behöver ha en arbetsmiljö som är dräglig, så är det inte i skolan i dag. Vi ser i alla rapporterna som kommer att kunskaperna i grundskolan sjunker. Det bådar inte gott. Om det inte finns en bra grundutbildning i botten så kanske inte tekniska ämnen är det första man väljer. För att klara av en teknisk utbildning så måste du också ha bra grundkunskaper. I framtiden behöver vi ha bra ingenjörer av god kvalitet som kan hjälpa Sverige framåt.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!