Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart: Posten blir långsammare

Foto: / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MIKAEL SJÖBERG

Förra veckan erfor Expressen att regeringen kommer presentera ett förslag som för att breven kommer ta två dygn för att nå mottagaren i en annan del av landet i stället för ett.

Nu bekräftar regeringen nyheten. 

"Postförordningen ändras även med ett beslut om att brev ska levereras inom två dagar (tvådagarsbefordran) i stället för inom en dag (övernattbefordran)", står det i ett pressmeddelande. 

Expressen har tidigare berättat om att regeringen inom kort väntas att komma med ett förslag som försämrar postservicen för medborgarna. 

Bakgrunden är den drastiskt minskade brevmängden som ger mindre inkomster. 

Expressen kunde då berätta att ett brev i fortsättningen kommer att ta två dygn innan det når mottagaren i en annan del av landet i stället för ett vilket kan ses som en försämrad service. 

Nu bekräftar regeringen att man beslutat om en lagrådsremiss och en förordningsändring. 

Gäller från januari

"Postförordningen ändras även med ett beslut om att brev ska levereras inom två dagar (tvådagarsbefordran) i stället för inom en dag (övernattbefordran)", står det i ett pressmeddelande. 

Beslutet om ändring träder i kraft 1 januari 2018 framgår det i pressmeddelandet. 

Peter Eriksson, bostads- och digitaliseringsministern kommenterar förändringarna så här i pressmeddelandet: 

–  Vi vill skapa förutsättningar att säkra en god postservice i hela landet. Vi vill också ställa tydliga krav från staten så att medborgarna vet vilken postservice de kan kräva och förvänta sig, säger bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!