Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Klart i dag: Nordea flyttar till Finland på måndag

Magdalena Andersson (S), finansminister, var starkt kritisk när Nordeas flyttplaner blev kända. Vd:n Casper von Koskull till höger.

Beslutet har varit omdiskuterat och kunder såväl som finansministern har rasat, men nu är det klart.

På måndag flyttar Nordea till Finland.

”Nordea Bank AB (publ) och Nordea Bank Abp har beslutat att genomföra flytten av moderbolagets säte till Finland, som är medlem i den europeiska bankunionen. Flytten genomförs den 1 oktober 2018”, skriver Nordea i dag.

 

 

Man skriver också:

”Genom att ha moderbolagets säte i ett land som är medlem i bankunionen säkerställs på bästa sätt att Nordea omfattas av rättvisa, stabila och förutsägbara regler, motsvarande de som gäller för andra jämförbara banker.”

Banken säger att flytten kommer att gynna kundernas, aktieägarnas och medarbetarnas intressen.

Finansminister Magdalena Andersson (S) har tidigare sagt att hon beklagar Nordeas och vd:n Casper von Koskulls beslut att flytta huvudkontoret till Helsingfors.

– Det är korrekt att vi har höga stabilitetsavgifter i Sverige, jämfört med andra länder. Men vi ser också att den svenska banksektorn är stark och Nordea gjorde vinster på 40 miljarder förra året, har finansministern tidigare sagt till Svenska Dagbladet. 

Vid Nordeas stämma i mars röstade 95 procent av ägarna för en flytt till Finland.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!