Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klädkedjan byter vd – hon tar över Indiska

Indiska ändrar om i toppskiktet.

Karin Lindahl, tidigare försäljningschef, tar över vd-stolen från avgående David Rönnberg.

– Karin kommer att fortsätta det påbörjade arbetet med att vässa Indiskas kunderbjudande för att fortsätta att driva tillväxt i en allt tuffare marknad, meddelar man.


”Efter ett omfattande förändringsarbete går livsstilsföretaget Indiska nu in i en ny fas”, skriver klädkedjan i ett pressmeddelande i dag.

Karin Lindahl har en bakgrund från McKinsey och sedan årsskiftet rekryterad till Indiska där hon senast innehaft tjänsten som försäljningschef.

I oktober tar hon över vd-rollen.

Digitala utmaningar

– Det är med stor passion för vårt kunderbjudande, våra kunder och våra anställda jag ser fram emot att fortsätta driva vårt förändringsarbete med att ställa om bolaget till ett modernt livsstilsföretag. Detaljhandeln är i snabb omvandling med digitalisering och nya kundbeteenden och vi ska fortsätta anpassa oss till de nya utmaningarna i en tuff omvärld, säger Karin Lindahl.

LÄS MER: Kvinnan som ska rädda Clas Ohlson

Under avgående vd:n David Rönnberg lanserade man en ny e-handelsplattform.

Indiska är ett familjeföretag som funnits i mer än 110 år. 

Man har runt hundra butiker i Sverige, Norge, Finland och Tyskland och antalet anställda uppgår till 700.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!