Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klädjätten drar tillbaka t-shirten – efter kritiken

Butikskedjan Walmart drar tillbaka en kritiserad t-shirt från butikshyllorna.Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Black lives matters-aktivister menar att t-shirtens budskap förminskar allvaret i situationen.Foto: MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK / MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Den amerikanska butikskedjan Walmart backar efter kritik mot en av deras t-shirtar. 

Butikskedjan drar nu tillbaka en tröja med texten ”All lives matter”, rapporterar CBS News

Walmart tar bort en t-shirt med texten ”All lives matter” ur sitt sortiment. Bakgrunden är att aktivister kritiserat försäljningen och pekat på att budskapet används för att förminska allvaret i Black lives matter-rörelsen. 

– Vi tror i grunden att alla liv spelar roll och att varje individ förtjänar respekt, säger en talesperson för butikskedjan och fortsätter: 

– Vi har lyssnat, och förstått att en del av de som använder frasen ”All lives matter” gör det för att uppsåtligen förminska rasismens smärtsamma verklighet. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!