Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kinnevik drar tillbaka miljardförsäljning

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Investmentbolaget Kinnevik skulle sälja 11 miljoner aktier i mobiloperatören Millicom i ett publikt erbjudande. 

Därefter rasade mobiloperatörens kurs med nära 9 procent – och nu skrotar bolaget erbjudandet, rapporterar Dagens industri, Di

Kinnevik har 38 miljoner aktier i mobiloperatören Millicom och i början av juni meddelade bolaget att de skulle sälja av 11 miljoner av dessa i ett publikt erbjudande. 

Om försäljningen gick igenom skulle resten av Millicom-aktierna delas ut till Kinneviks aktieägare. 

Kinnevik drar tillbaka erbjudandet: ”Marknadsförhållanden”

Efter beskedet så sjönk Millicoms aktie med 9 procent under handelsdagen. Det totala kurstappet är sedan dess 11 procent, rapporterar Di. 

Nu ångrar sig investmentbolaget och hänvisar till ”marknadsförhållanden. 

”Den 3 juni 2019 meddelade Kinnevik sin avsikt att genomföra en transaktion bestående av ett publikt erbjudande av 11,0 miljoner aktier i Millicom och en efterföljande utdelning av Kinneviks resterande innehav. Kinnevik anser dock att nuvarande marknadsförhållanden medför att en transaktion i två steg inte kan genomföras på villkor som Kinnevik finner tillräckligt attraktiva för dess aktieägare. Kinnevik har därför beslutat att dra tillbaka erbjudandet, och följaktligen är Kinneviks meddelade justering av sin utdelningspolicy återkallad”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.  

Kinnevik: ”Framgångsrik och mångårig investering”

Bolaget skriver dock att planen framöver är att maximera avkastningen från Millicom: 

”Kinnevik är fortsatt fast övertygad att stärka sin finansiella ställning och att utveckla portföljen mot en högre andel tillväxtfokuserade bolag, inkluderat genom att maximera avkastningen från en så framgångsrik och mångårig investering som Millicom”, skriver bolaget.  

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!