Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

King-grundarna satsar på hundar

De blev miljardärer på spelet Candy crush som de sålde i höstas. Foto: Richard Drew
I november köpte speljätten Activision Blizzard ut King från börsen och prislappen på drygt 50 miljarder kronor gjorde flera av Kings grundare till miljardärer. Foto: Mark Lennihan
Enligt Breakit går de in i hundpassningsföretaget Dog Buddy som beskrivs som ett slags Airbnb för hundar. Foto: Joop Snijder

De blev miljardärer på spelet Candy crush som de sålde i höstas.

Nu har King-grundarna hittat ett nytt sätt att tjäna pengar - på hundar.

I november köpte speljätten Activision Blizzard ut King från börsen och prislappen på drygt 50 miljarder kronor gjorde flera av Kings grundare till miljardärer. I början av året startade de det gemensamma investeringsbolaget Sweet Capital som för ett par veckor sedan gjorde sin första investering i ett brittiskt-israeliskt bilsäkerhetsföretag.

 

LÄS OCKSÅ: Grundarna av King blir miljardärer

 

Nu gör de sin andra investering, och i stället för fordon med fyra hjul satsar de på varelser med fyra tassar - nämligen hundar.

Enligt Breakit går de in i hundpassningsföretaget Dog Buddy som beskrivs som ett slags Airbnb för hundar. Dog Buddy matchar via sin plattform ihop hundpassare med hundägare och är grundat i London av svensken Richard Setterwall som även planerar att lansera plattformen i Sverige under våren. Det är inte känt med hur mycket pengar Sweet Capital går in med men enligt Setterwall har man totalt plockat in 40 miljoner kronor i riskkapital.

– Sverige är en attraktiv marknad, bara i Stockholm finns runt 40.000 hundar. Svenskar spenderar mycket pengar på sina hundar och dessutom reser vi bort ofta och mycket på semester. Jag har flera vänner som bara väntar på att Dog Buddy ska komma hit, säger han till Breakit.

 

LÄS OCKSÅ: Settman - "Jag är ekonomiskt oberoende"

 

Och Dog Buddy är bara den andra investeringen på fyrfota vänner på kort tid som görs av tidigare King-grundare. För ett par veckor sedan investerade Kings medgrundade Lars Markgren och tidigare studiochef Marcus Wallén i hundappen Happytail som har en identiskt affärsidé med Dog Buddy.

 

Följ Dina Pengar på Facebook där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!