Kinas tillväxt har bromsat in till den lägsta takten på 25 år, enligt officiell statistik. Obs! Genrebild Foto: Coloubox

Kinas tillväxt har bromsat in till den lägsta takten på 25 år, enligt officiell statistik. Obs! Genrebild

 Foto: Coloubox

Kinas tillväxt har bromsat in

Publicerad

Kinas tillväxt har bromsat in till den lägsta takten på 25 år, enligt officiell statistik som publicerades i natt.

Under förra året växte Kinas BNP med 6,9 procent – i underkant av regimens målsättning på 7 procent.

Men beskedet fick handlarna på Asienbörserna att andas ut – optimismen väntas nu sprida sig till Europa.

Trots att tillväxten i Kina under förra året är den lägsta på 25 år så fick rapporten med den officiella statistiken handlarna på Asienbörserna att andas ut.

6,9 procent är visserligen i underkant av den kinesiska regimens målsättning på 7 procent, men också högre än vad många bedömare fasade för.

Ökningstakten för BNP under fjärde kvartalet var 1,6 procent.

Optimismen i Asien väntas sprida sig till börserna i Europa.

Den måttliga tillväxten förklaras i rapporten av kraftiga börsfall och fallande bostadspriser, medan servicesektorn går relativt bra, rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.

Strax för stängning hade Nikkeiindex i Tokyo stigit med 0,55 procent medan Hang Seng i Hong Kong stängde på 1,75 procent och CSI300 i Shanghai var upp 2,95 procent.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen