Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kevin, 18, är yngsta miljardären i världen

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Alexandra och Katharina Andresen.
Foto: FRéDéRIC BOUDIN / PHOTO: FRéDéRIC BOUDIN / FERD.

Världens miljardärer blir rikare.

Och några av dem är fortfarande tonåringar.

Kevin David Lehmann.

Så heter världens yngsta miljardär – och han är bara 18 år gammal och bor i Tyskland, rapporterar branschtidningen Forbes som har släppt sin årliga förmögenhetslista.

Tonåringen är god för 28,5 miljarder kronor, tillgångar som han har ärvt av sin pappa som i sin tur äger stora delar av en apotekskedja.

Tvåa på listan ligger Wang Zelong, 24, från Kina som är god för 13 miljarder kronor. 

Norska systrar på topplistan

På tredje och fjärde plats hittar vi de norska systrarna Alexandra och Katharina Andresen, 24 respektive 25 år gamla. Systrarna äger en stor del av familjens framgångsrika investmentbolag Fred och har tillgångar på 12 miljarder svenska kronor var.

Femteplatsen innehas av Austin Russell, grundare och vd för Luminar sedan 17 års ålder, ett företag i Kalifornien som tillverkar delar till självkörande fordon och som har inlett samarbeten med svenska Volvo. Han är god för 20,7 miljarder svenska kronor men är något äldre än de övriga: 26 år. 

Austin Russell.
Foto: Volvo Cars

Anonyma miljardärer

2020 var det realitystjärnan Kylie Jenner som toppade listan och till skillnad från henne för Kevin David Lehmann, Wang Zelong och de norska systrarna Alexandra och Katharina Andresen en mer anonym tillvaro.

De finns inte på några kända sociala medier-plattformar och uttalar sig sällan om affärer eller sina förmögenheter. 

Forbes rapporterar att världen miljardärer, pandemiåret 2020 till trots, är rikare än någonsin. De totala tillgångarna bland de mest förmögna ökade med 8 biljoner dollar under 2020.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!