Kerstin af Jochnick har utsetts till ny ledamot i ECB:s tillsynsnämnd

Foto: SVERIGES RIKBANK

Vice Riksbankschef Kerstin af Jochnick har utsetts till en av ECB:s representanter i den Europeiska centralbankens tillsynsnämnd. Det innebär att hon även lämnar sin tjänst som förste vice Riksbankschef, vilket Dagens Industri var först att rapportera om. 

I en kommentar säger Kerstin af Jochnick att hon är glad över att ha fått förtroendet. 

Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att vara oberoende ledamot i styrelsen för ECB:s banktillsyn. ECB:s tillsyn över större banker i Europa fyller en viktig funktion för att skapa stabila finansiella marknader”, skriver Kerstin af Jochnick, i ett pressmeddelande. 

Utnämningen innebär att Kerstin af Jochnick lämnar tjänsten som förste vice riksbankschef. Riksbanken skriver i ett pressmeddelande att Riksbanksfullmäktige kommer besluta om närmare detaljer för övergången. 

Har bidragit på ett värdefullt sätt 

Susanne Eberstein är ordförande i Riksbanksfullmäktige. Hon menar att Kerstin af Jochnicks arbete har varit värdefullt. 

Kerstin af Jochnick har bidragit till Riksbankens arbete på ett mycket värdefullt sätt. Från fullmäktiges sida har vi uppskattat Kerstin af Jochnick såväl för hennes personliga egenskaper som för hennes breda och djupa kompetens på många områden”, säger Susanne Eberstein i ett pressmeddelande. 

Tillsynsnämnden är ansvarig för att genomföra och planera ECB:s tillsynsuppdrag. 

 

Texten uppdateras 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!