Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kenzas bolag tar in miljoner från H&M

Kenza Zouitens bolag omsatte förra året 7,2 miljoner kronor. Foto: Expressen
Foto: Henrik Montgomery/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Tidigare har modebloggerskan Kenza Zuoitens digitala klädbolag Ivyrevel plockat in 20 miljoner kronor från H&M.

Nu går den svenska klädjätten in med ytterligare fem miljoner kronor, skriver Di Digital.

Fyra år har gått sedan Gustav Springfeldt, Kenza Zouiten, Aleks Subosic och Dejan Subosic grundade det “digitala modehuset” Ivyrevel.

I fjol omsatte bolaget 7,2 miljoner kronor med en förlust på 5,1 miljoner kronor. H&M valde sommaren 2015 att gå in med 20 millioner kronor, som motsvarande en femtedel av Ivyrevel.

Investeringen från H&M var av “yttersta vikt för Ivyrevels framtida utveckling”, enligt bolagets senaste årsbokslut.

Nu fylls kassan på ytterligare – återigen av H&M. Fem miljoner ställs ut i form av ett konvertibellån, alltså ett lån som i framtiden kan konverteras till aktier.

Karl-Johan Persson investerar

H&M-vd:n Karl-Johan Persson har på senare tid investerat stort i flera olika startup-bolag. Enligt siffror som Di Digital nyligen presenterade ska han ha placerat pengar från sin privata förmögenhet i bland annat Pricerunner, Mathem, Kivra och Design Online. Investeringen i Ivyrevel kommer dock från ett dotterbolag helägt av H&M. Ivyrevel kommer däremot inte bli en del av den svenska klädjätten.

Kenzas modeblogg har 600 000 besökare

– De använder våra leverantörer och vi hjälper dem att placera ordrar, för att säkerställa att det görs i enlighet med våra högt ställda krav. Men i övrigt är det ett helt fristående bolag med fristående verksamhet, vars produkter inte kommer att säljas av H&M, har Björn Magnusson, ansvarig för H&M-koncernens investeringsverksamhet för startups, H&M CO:LAB, tidigare sagt till Breakit.

Kenzas modeblogg har över 600 000 besökare varje vecka och är en av de största i sin kategori. Plattformen används bland annat för marknadsföring av Ivyrevels produkter.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!