Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Swartling lämnar sjätte AP-fonden

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL

Karl Swartling slutar som vd för sjätte AP-fonden.

Margareta Alestig Johnson, vice vd, tar över tillfälligt.

– Det har varit sju händelserika och mycket utvecklande år, säger Swartling i ett pressmeddelande.

Karl Swartling har varit vd för AP6 i sju år. Nu har han bestämt sig för att lämna posten.

– När jag tillträdde hade styrelsen beslutat om en ny övergripande strategi. Denna har genomförts och en ny private equity-portfölj har byggts upp. AP6 levererar en mycket god avkastning och har lyckats med att etablera samarbeten med flera av de ledande aktörerna som investerar i onoterade bolag i Europa, liksom ett antal aktörer i Nordamerika. AP6 har mycket kompetenta och professionella medarbetare som jag kommer att sakna. Mitt nya jobb innebär att leda en ny verksamhet där jag börjar efter sommaren, säger han i ett pressmeddelande.

AP6 ordförande: ”Förmån att arbeta med Swartling”

Margateta Alestig Johnson, vice vd, tar över som tillfällig vd.

– För mig och styrelsen har det varit en förmån att arbeta med Karl Swartling som professionellt och framgångsrikt utvecklat AP6 inom ramen för den långsiktiga strategin. Vi önskar honom all lycka till i hans nya uppdrag. AP6 har en stabil och kompetent organisation som under tiden då rekrytering av ny vd pågår, kommer att ledas av Margareta Alestig Johnson, vice vd sedan sex år, säger Catrina Ingelstam, ordförande AP6, i pressmeddelandet.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!