Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karl Hedins första ord efter häktet: ”DDR-samhälle”

Miljardären Karl Hedin börjar komma tillbaka till vardagen – efter 31 dagar i häktet.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT NYHETSBYRÅN

I en Facebookgrupp skriver miljardären Karl Hedin att han börjar komma tillbaka till vardagen efter 31 dagar i häktet – misstänkt för grovt jaktbrott och grovt jakthäleri. 

Nu säger han att hans viktigaste uppgift att få slut på det på det han kallar ”DDR-samhälle” och ”olagliga avlyssningar”. 

”Först ett stort tack än en gång för allt stöd som ni har förmedlat mig.”

Så skriver Karl Hedin, 69, i sitt första inlägg i Facebookgruppen ”Vi som stödjer Karl Hedin” efter häktningen, vilket Vlt var först med att rapportera om. 

Industrimannen Karl Hedin är starkt engagerad i den infekterade vargfrågan och greps i sitt hem utanför Smedjebacken den 26 oktober då han misstänktes för grovt jaktbrott och grovt jakthäleri. Polisen hade då spanat på Hedin och flera nyckelpersoner runt denne under en längre tid. 

Misstankarna om jakthäleri drogs dock tillbaka då Hedin skulle omhäktas. 

Sju män häktades i jakthärvan. 

Hämtar inspiration av 17 000 medlemmar 

I Facebookinlägget skriver Hedin att det är gruppen, med 17 000 medlemmar, som varit hans inspirationskälla under häktningstiden. De har gett honom hopp om att få en ändring i det han kallar DDR-samhälle som han anser övervakar jägare och glesbygdsbor. 

”Ett tillstånd där landsbygdsbor funderar över vad de törs säga i telefon, om de är buggade i sitt hem eller om någon ovän eller aktivist anger mig för något jag inte gjort och får polisens stöd i det”, skriver Karl Hedin. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=346658736136073&set=gm.496113094215933&type=3&theater&ifg=1

Karl Hedin skriver att han har svårt att leva normalt då hans dator och telefon beslagtogs av polisen.  Karl Hedin anser att de "stals" från honom och hävdar att polisen också beslagtagit pengar.

– Det som stals från mitt och min frus gemensamma hem och det som stals från platser där jag arbetar, det behövs för att fungera i vardagen. Nödvändigt är telefon och dator, men också bil, nycklar, anteckningar. Varför beslagtar man pengar är ytterligare något jag inte förstår. Egentligen så tycker jag att allt skall lämnas tillbaka nu, skriver Karl Hedin i Facebookgruppen.

Kammaråklagare Lars Magnusson har tidigare slagit tillbaka Hedins advokats kritik mot telefonavlyssning under utredningen. 

– Jag lägger fram det jag anser är skälig misstanke, vars straffvärde är över två år. Jag lägger fram min sak och sedan är det upp till tingsrätten att avgöra om den håller med mig. Uppenbarligen har de hållit med mig i det här fallet, sa Lars Magnusson till tidningen Jaktjournalen då. 

Riktar kritik mot massmedierna

Karl Hedin riktar i inlägget även kritik mot mediers uppgifter om ”den brottsmisstänkte miljonären” som han menar ha påverkat hans familj. 

Han skriver att hustrun ”...har också varit utan dator och telefon, hon har fått leva med oro för vad all publicitet om den brottsmisstänkte miljardären kan inspirera till. Vad har hon gjort?”

Det blir nästa steg

Nu planerar Karl Hedin för vad han ska göra  och skriver att han ska agera mot de myndighetspersoner han menar styrts av sina personliga åsikter.  

Karl Hedin skriver inlägget genom Facebookgruppens administratör men hans advokat Sven Severin bekräftar att det är han som skrivit texten. 

– Jag vet att det är han, säger Sven Severin. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!