Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kaoset: Ryanair ställer in hundratals flygavgångar

Foto: / Epa / EPA

Nu är kaoset i gång – lågprisbolaget Ryanair fortsätter att ställa in flyg.

Bara under måndagen drabbas 56 flygningar.

De kommande veckorna beräknas 40-50 flyg om dagen att ställas in – och hundratusentals resenärer kan drabbas.

Under söndagen ställde Ryanair in ett 80-tal flyg, och lika många ställdes in under lördagen – däribland flyg till och från Stockholm Skavsta.

Orsaken: en miss i planeringen.

Det omtvistade lågprisbolaget har tidigare meddelat att runt 2 000 flygningar ställs in de kommande sex veckorna. Det rör sig om 40–50 flyg om dagen, enligt BBC


LÄS MER: Flygets svarta lista - Norwegian tvåa 


Ryaniars miss i planeringen

Och flygkaoset tog inte slut med helgen – utan fortsätter under veckan.

I dag, måndag, ställs totalt 56 flyg in, dock inga till eller från Stockholm. Under tisdagen ställs ytterligare 55 flyg in och på onsdag rör det sig om 53 stycken. På Ryanairs hemsida finns en fullständig lista över vilka flighter som berörs.

Orsaken till att tusentals flyg nu ställs in är att Ryaniar byter räkenskapsår, från april-mars till januari–december. Det innebär att flera piloter har blivit tvungna att ta ut sin årliga semester i september och oktober i stället.


LÄS MER: Lågprisjättars samarbete kan ge lägre biljettpriser 


– Vi har strulat till det i planeringen av piloternas semestrar och jobbar hårt för att fixa det, säger marknadschefen Kenny Jacobs enligt BBC.

Så många Ryanair-kunder drabbas

Totalt kan upp till 285 000 passagerare påverkas – däribland svenskar. Ryanair säger sig erbjuda alternativa flyg eller pengarna tillbaka men kunderna rasar.

Alla resenärer som har bokat flyg fram till den 20 september ska ha informerats.

– Vi råder kunder att kolla den e-postadress de har använt för att boka, säger Jacobs enligt BBC.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!