Stjärnmäklaren Fredrik Eklund sålde lyxvåningar på Östermalm till flera kändisar, men nu uppdagas att lägenheterna är fuskbyggen. Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSENStjärnmäklaren Fredrik Eklund sålde lyxvåningar på Östermalm till flera kändisar, men nu uppdagas att lägenheterna är fuskbyggen. Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN
Stjärnmäklaren Fredrik Eklund sålde lyxvåningar på Östermalm till flera kändisar, men nu uppdagas att lägenheterna är fuskbyggen. Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN
Markus ”Notch” Persson. Foto: EMMA JOHANSSON / DN / TT / DN TT NYHETSBYRÅNMarkus ”Notch” Persson. Foto: EMMA JOHANSSON / DN / TT / DN TT NYHETSBYRÅN
Markus ”Notch” Persson. Foto: EMMA JOHANSSON / DN / TT / DN TT NYHETSBYRÅN
Anitha Schulman. Foto: /IBL / /IBLAnitha Schulman. Foto: /IBL / /IBL
Anitha Schulman. Foto: /IBL / /IBL

Kändisarnas lyxlägenheter kan vara fuskbyggen

Publicerad

Stjärnmäklaren Fredrik Eklund sålde lyxvåningar på Östermalm till flera kändisar.

Men nu uppdagas att lägenheterna kan vara fuskbyggen. 

Nu kräver föreningen, med profiler som Markus ”Notch” Persson, Thomas Sandell och Kennedy Bakirciouglü, skadestånd, skriver Dagens Industri

Wallenstams lyxvåningar på Östermalm såldes av den välkände mäklaren Fredrik Eklund. De 61 lägenheterna stod klara 2014 och köparna betalade över 100 000 kronor kvadratmetern. 

Bland köparna finns dåvarande paret Calle och Anitha Schulman, Markus ”Notch” Persson, Thomas Sandell och Kennedy Bakirciouglü.

Fuktskador och mögel

Wallenstam tjänade 224,5 miljoner kronor på försäljningen men köparna är missnöjda. Besiktningarna av våningarna har uppdagat tusentals fel och brister. 

 

LÄS OCKSÅ: Kändisarnas fuskbygge: "skräckbilderna inifrån 

 

Föreningen beskriver omfattande brister med fuktskadade parkettgolv, läckage från terrasser och mögel i badrummen. Men köparna har inte kunnat komma överens med Wallenstam om att åtgärda problemen.

 

LÄS MER: Eklunds exklusiva bygge satte prisrekord 

 

Nu kräver bostadsrättsföreningen skadestånd. På fredagen lämnade föreningen in sin stämningsansökan mot Wallenstam, skriver Dagens Industri. 

"Sammantaget medför Wallenstams underlåtenhet att åtgärda samtliga fel och brister, inklusive installationen av elvärmen i samtliga våtutrymmen, att föreningen orsakas en mycket betydande skada", skriver föreningen i sin stämningsansökan.

"Tar i så de kräks"

Hans Wallenstam.Foto: TOMMY HOLL / IBL

 

Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, menar att de känner till felen och erbjudit att åtgärda dem.

– Det är klart att de tar i så de kräks i en stämningsansökan. Vi är väl medvetna om vissa av felen och ville åtgärda dem, men de ville de ha ännu mer ersättning och då kände vi att gränsen var nådd, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam till tidningen.

Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen