Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kändisarnas lyxlägenheter kan vara fuskbyggen

Stjärnmäklaren Fredrik Eklund sålde lyxvåningar på Östermalm till flera kändisar, men nu uppdagas att lägenheterna är fuskbyggen.
Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN
Markus ”Notch” Persson.
Foto: EMMA JOHANSSON / DN / TT / DN TT NYHETSBYRÅN
Anitha Schulman.
Foto: /IBL / /IBL

Stjärnmäklaren Fredrik Eklund sålde lyxvåningar på Östermalm till flera kändisar.

Men nu uppdagas att lägenheterna kan vara fuskbyggen. 

Nu kräver föreningen, med profiler som Markus ”Notch” Persson, Thomas Sandell och Kennedy Bakirciouglü, skadestånd, skriver Dagens Industri

Wallenstams lyxvåningar på Östermalm såldes av den välkände mäklaren Fredrik Eklund. De 61 lägenheterna stod klara 2014 och köparna betalade över 100 000 kronor kvadratmetern. 

Bland köparna finns dåvarande paret Calle och Anitha Schulman, Markus ”Notch” Persson, Thomas Sandell och Kennedy Bakirciouglü.

Fuktskador och mögel

Wallenstam tjänade 224,5 miljoner kronor på försäljningen men köparna är missnöjda. Besiktningarna av våningarna har uppdagat tusentals fel och brister. 


LÄS OCKSÅ: Kändisarnas fuskbygge: "skräckbilderna inifrån 


Föreningen beskriver omfattande brister med fuktskadade parkettgolv, läckage från terrasser och mögel i badrummen. Men köparna har inte kunnat komma överens med Wallenstam om att åtgärda problemen.


LÄS MER: Eklunds exklusiva bygge satte prisrekord 


Nu kräver bostadsrättsföreningen skadestånd. På fredagen lämnade föreningen in sin stämningsansökan mot Wallenstam, skriver Dagens Industri. 

"Sammantaget medför Wallenstams underlåtenhet att åtgärda samtliga fel och brister, inklusive installationen av elvärmen i samtliga våtutrymmen, att föreningen orsakas en mycket betydande skada", skriver föreningen i sin stämningsansökan.

"Tar i så de kräks"

Hans Wallenstam.
Foto: TOMMY HOLL / IBL

Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, menar att de känner till felen och erbjudit att åtgärda dem.

– Det är klart att de tar i så de kräks i en stämningsansökan. Vi är väl medvetna om vissa av felen och ville åtgärda dem, men de ville de ha ännu mer ersättning och då kände vi att gränsen var nådd, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam till tidningen.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!