Ingvar Kamprads julklapp: 13 000 till varje anställd.
Ingvar Kamprads julklapp: 13 000 till varje anställd.

Kamprads julklapp: Alla anställda får 13 000 var

Publicerad

Årets julbonus från Ikea till sin lojala personal blir cirka 13 000 kronor per anställd, skriver möbeljätten i ett pressmeddelande. 

– Våra medarbetare är otroligt viktiga för oss, säger Karin Bergman, HR-chef för Ikea-koncernen i Sverige, i pressmeddelandet. 

Ikea har under tisdagen släppt ett pressmeddelande om årets julbonus från deras lojalitetsprogram som kallas för "Tack!". 

– Våra medarbetare är otroligt viktiga för oss. Tack! är ett sätt att tacka våra medarbetare för deras lojalitet och det känns roligt att vi har möjlighet att dela med oss på detta sätt, säger Karin Bergman, HR-chef för Ikea-koncernen i Sverige, i pressmeddelandet. 

LÄS MER: Ikeas nya varningar efter dödsolyckorna

Ikeas julbonus delas ut oberoende av position eller lönenivå 

Personer som varit anställda på möbelkedjan i fem år eller fler är kvalificerade och får dessutom år 1 till 4 retroaktivt inkluderat vid pension. Årets utbetalning, inom Ikea-koncernen i Sverige. 

Alla anställda får samma summa oavsett enhet, position och lönenivå. Deltidsmedarbetare får en summa som står i relation till antal arbetade timmar, meddelar Ikea. 

"Tack!" lanserades för fyra år sedan och sammanlagt har över 5 miljarder kronor pumpats in i lojalitetsprogrammet sedan start. 

LÄS MER: Ikea slår rekord – men ställer om sin strategi

Ikea grundades av Ingvar Kamprad i Älmhult 1943

– Tack! betalas ut en gång om året, men vi jobbar aktivt varje dag med att försöka vara en fantastisk arbetsplats, uppmärksamma individen och se till så att alla trivs, utvecklas och vill stanna hos oss, fortsätter Karin Bergman. 

"Utbetalningen är beroende av Ikea-koncernens totala resultat under föregående räkenskapsår" skriver Ikea i pressmeddelandet. 

 Ikea grundades i småländska Älmhult 1943. Idag finns 20 varuhus i Sverige. Varuhusen hade över 38 miljoner besök och hemsidan närmare 90 miljoner besök under verksamhetsåret 2017. I Sverige finns ca 11 500 medarbetare inom Ikea-koncernen, varav ca 7500 inom varuhusorganisationen, enligt Ikea. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen