Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Scania permitterar nästan samtliga 19 000 anställda

Följ senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helgerna.
Scania permitterar nästan samtliga anställda i Sverige – det handlar om 19 000 personer.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Scania permitterar nästan samtliga anställda i Sverige – det handlar om 19 000 personer. 

Det rapporterar Sveriges radio. 

– Det beror på att förutsättningarna för att bedriva vår verksamhet har försämrats kraftigt, säger Hans-Åke Danielsson, presstalesperson på Scania, till Ekot.

Lastbilstillverkaren Scania stoppade i går tillverkningen i de svenska fabrikerna. Förra veckan meddelade de att 9 000 anställda med koppling till produktionen skulle permitteras. 

Nu utökas siffran kraftigt. 

Nästan samtliga medarbetare i Sverige, 19 000 personer, permitteras, uppger företaget för Sveriges Radio. 

– Det beror på att förutsättningarna för att bedriva vår verksamhet har försämrats kraftigt. Vi måste vidta de här åtgärderna för att klara den här krisen som corona har lett till, säger Hans-Åke Danielsson, presstalesperson på Scania, till Ekot.

Personal på huvudkontor och fabrik påverkas

Det handlar om personal vid huvudkontoret och i fabrikerna. Säljare och de som servar bilarna på marknaden omfattas inte. 

– För de flesta tjänstemännen gäller korttidsvecka med arbete på tisdag och onsdag. Produktionsmedarbetarna är heltidspermitterade fram till 13:e april, säger Hans-Åke Danielsson till Ekot.

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.