Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jonas Bergström hittade drömhuset på Djurgården

Se senaste avsnittet av ”Kungafamiljen”.
Villan på Djurgården. Foto: CHRISTIAN OLSSON / CLEARCUTFACTORY
Eldstad i vardagsrummet. Foto: CHRISTIAN OLSSON / CLEARCUTFACTORY
Stephanie Berström. Foto: SOFT GOAT
2009: Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström tillkännager sin förlovning på Solliden på Öland. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL
Prinsessan Madeleine under firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Madeleines exfästman Jonas Bergström och hans fru Stephanie sålde sin lägenhet på dyra Östermalm, skriver Svensk Damtidning.

Nu har de flyttat in en exklusiv villa på Kungliga Djurgården – nära andra kungligheter.

– Utsikten är magisk, säger mäklaren Martin Sjöman.

För några månader sedan sålde prinsessan Madeleines exfästman, Jonas Bergström, 40, sin lyxiga lägenhet på Östermalm i Stockholm.

Tillsammans med sin fru Stephanie Bergström, 36, och parets barn Katinka och Sebastian, bodde de i den ljusa våningen på 183 kvadratmeter mitt i centrala Stockholm. Lägenheten hade tre stora sovrum, ett stort vardagsrum med burspråk, ett stort kök, fyra badrum och balkong. Utgångspriset för den exklusiva sekelskifteslägenheten låg på 19,8 miljoner kronor.

Stephanie och Jonas Bergström. Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Drömhus på Kungliga Djurgården

Paret letade efter ett nytt boende och hittade i början av året sin drömvilla strax efter att Jonas Bergström fyllt 40 år, som vi tidigare skrivit om.

Huset, med namnet Villa Stora Astringe, är en trevåningsvilla på 285 kvadratmeter beläget på Kungliga Djurgården. Huset är fördelat på nio rum och kök, med fem möjliga sovrum, tre badrum, en extra wc och tvättrum.

Sjöutsikt. Foto: CHRISTIAN OLSSON / CLEARCUTFACTORY
Köket i villan. Foto: CHRISTIAN OLSSON / CLEARCUTFACTORY

Området är idylliskt och villan ligger ostört med en kort promenad till Strandvägen och Stureplan. Sjöutsikten i tre väderstreck är något utöver det vanliga.

– Utsikten är magisk över vattnet. Helt fantastiskt, säger mäklaren Martin Sjöman.

”Hela bostaden är i absolut toppskick...En familjedröm helt enkelt!”, står det i husets annons på Behrer & Partners.

– Det är bra renoverat. Det är ett äldre hus men väldigt fint, säger Martin Sjöman.

Utgångspris: 29,5 miljoner kronor

Utgångspriset för villan låg på 29 500 000 kronor och vad den såldes för är hemligt.

Någon budgivning hann det dock aldrig bli – paret Bergström la sitt bud före den publika visningen.

Stephanie Bergström berättar för Svensk Damtidning att familjen är jätteglad över deras nya boende. Trots att paret tidigare haft olika åsikter om var de vill bo:

– Jonas längtar efter villalivet men för mig ligger det längre fram. Jag är uppväxt här i stan och just nu när vi båda två jobbar så mycket trivs jag med enkelheten att bara kunna stänga dörren. Ingen trädgård som ska underhållas eller snö som ska skottas, säger Stephanie till Svensk Damtidning.

Ett av badrummen. Foto: CHRISTIAN OLSSON / CLEARCUTFACTORY

Paret gifte sig 2013 och har i dag två barn tillsammans, dottern Katinka, 4, och sonen Sebastian, 1.

Jonas arbetar som advokat medan Stephanie – som tidigare var nära vän med Madeleine – driver klädföretaget Soft Goat.

Jonas har tidigare varit förlovad med prinsessan Madeleine och paret hade planer att slå sig ner på Villa Parkudden på Djurgården, men gick skilda vägar.

Populärt område för kungligheter

Kungliga Djurgården är som namnet antyder ett populärt område för kungligheter.

Jonas Bergström och frun Stephanie Bergström bor bara några stenkast från prins Carl Philips och prinsessan Sofias villa, Villa Solbacken. Tidigare bodde prins Bertil och prinsessan Lilian i villan. Även andra kungligheter har bott och bor på Djurgården.

Villan är äldre men nyrenoverad. Foto: CHRISTIAN OLSSON / CLEARCUTFACTORY
Villan och tomten. Foto: CHRISTIAN OLSSON / CLEARCUTFACTORY

Den exklusiva friskolan Campus Manilla ligger i området, där bland annat kronprinsessparets dotter prinsessan Estelle går.

 

LÄS MER: Madeleines vän hjälper Jonas Bergström – med miljonaffären 

LÄS MER: Jonas Bergström och Stephanie säljer lyxvåningen 

Detta gör kungabarnens ex i dag

Kronprinsessan Victorias ex-pojkvänner

 

Svante Tegnérs, 44, relation med Victoria var kortvarig. I dag har han två barn och är gift. Han har flera bolagsuppdrag inom e-handel och driver också en vin- och sprithandelsfirma tillsammans med sin far.

 

Daniel Collert, 44, var Victorias första stora kärlek och paret var tillsammans i åtta år. Daniel har i dag ett barn och arbetar som filmproducent.

 

Prins Carl Philips ex-flickvän

 

Emma Pernald, 39, var ett par med Carl Philip under tio år. I dag är Emma gift och har två barn. Hon arbetar som marknadschef på Nordea och har en nära vänskap med Madeleine.

 

Prinsessan Madeleines ex-pojkvänner

 

Jonas Bergström har flyttat in i stor villa på Djurgården med sin hustru Stephanie och parets två barn.

 

Erik Granath var tillsammans med Madeleine 2001–2002. 

 

Mattias Trotzig, 41, träffade Madeleine 2001. Mattias har under åren drivit flera eventföretag. I dag bor han tillsammans med bloggaren Linn Herbertsson.

 

Pierre Ladow, 37, hade en kort romans med Madeleine sommaren 2000. I dag är han gift och är engagerad i bostadskoncernen Offentliga Hus i Norden AB.

 

Pontus Westergren, 41, är ryttaren Madeleine träffade via sitt intresse för hästhoppning. Pontus bor i dag tillsammans med sportjournalisten och programledaren Suzanne Sjögren, och paret har en son tillsammans. Pontus har sedan tidigare ytterligare en son.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!