Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jobbtjänst för nyanlända är tillbaka efter stängning

Jobbtjänsten "Jobskills" för asylsökande har återlanserats av Arbetsförmedlingen.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
40 000 profiler har registrerat sig i databasen Jobskills.
Foto: Jobskills

Jobbtjänsten "Jobskills" för asylsökande har återlanserats av Arbetsförmedlingen. 

Den nya versionen ska ha starkare skydd för användarnas integritet och bättre sökfunktion för arbetsgivare. 

40 000 har registrerat sig i databasen. 

I början av veckan nylanserades Arbetsförmedlingen jobbtjänst för nyanlända, Jobskills, berättar myndigheten i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Sysselsättningen upp med 145 000 personer

Tjänsten stängdes efter integritetsproblem

Tjänsten stängdes i maj efter att det uppstått osäkerhet kring hur användarnas uppgifter skyddades i databasen, och hur dessa skulle kunna användas. 

Enligt Arbetsförmedlingen innehåller den nya versionen ett stärkt skydd för användarnas integritet och en bättre sökfunktion för arbetsgivare. 

På Jobskills har asylsökande möjlighet att kartlägga sin kompetens och lägga upp cv – för att sedan kunna sökas av arbetsgivare och matchas mot jobbmarknaden. 

Jobskills sajt är nu öppen efter att tjänsten har uppgraderats.
Foto: Skärmavbild

LÄS MER: Strandhäll krävs på besked: Varför sparkades Begler?

Arbetsförmedlingen dras med bottenförtroende

"Med Jobskills kan arbetsgivare fånga upp kompetens och hitta dolda talanger före andra. Samtidigt får de asylsökande chans att snabbare knyta kontakter eller få ett jobb under den tid som asylbedömningen pågår", skriver Arbetsförmedlingen i pressmeddelandet. 

40 000 profiler finns i dag registrerade i databasen varav 15 000 har anmält sig som asylsökande, enligt Arbetsförmedlingen. 

Arbetsförmedlingen fick i slutet av juni bottensiffror, tillsammans med Försäkringskassan och Migrationsverket, i Myndighetsbarometern som genomförs av analysföretaget Nordic Brand och mäter allmänhetens förtroende för olika svenska myndigheter. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!