Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Joacim Olsson ny vd för Aktiespararna

I dag är Olsson vd för Skattebetalarnas förening, och har tidigare varit förbundsdirektör för Villaägarnas riksförbund. Foto: Magnus Fond.

Småspararna får snart en ny sheriff. Intresseorganisationen Aktiespararna har utsett Joacim Olsson till ny vd, med tillträde i höst.

– Jag hade min första aktie som 16-åring, säger 44-åringen som lämnar jobbet som vd för Skattebetalarnas förening.

I december meddelade Carl Rosén att han lämnar vd-posten på Aktiespararna, intresseorganisationen som ska stå upp för småspararna i börsjättarna.

– Det jag har sett av Aktiespararna genom åren har visat att de fyller mer än en roll. Det ena är att bevaka bolagen och villkoren för småspararna, det andra är att hela tiden skapa ett bredare intresse för aktiesparande, säger Joacim Olsson.

Flera lobbyuppdrag bakom sig

Det är en van lobbyist som tar uppdraget, formellt den 15 oktober. I dag är Olsson vd för Skattebetalarnas förening, och har tidigare varit förbundsdirektör för Villaägarnas riksförbund.

Han säger sig vilja bli varm i kläderna innan han börjar uttala sig om vilken riktning han vill styra organisationen i, men poängterar vikten av dess existens.

– Det är en organisation som har gjort och gör väldigt stor skillnad för att skapa ett ökat intresse för aktiesparande och sparande i aktiefonder, samtidigt som man också har påverkat villkoren för framgångsrikt och långsiktigt aktiesparande, säger Joacim Olsson.

"Har regelbundet aktiesparande"

Själv lever han redan som han lär, och sparar kontinuerligt på börsen.

– Jag har ett regelbundet aktiesparande, både i aktiefonder och enskilda aktier. Jag hade min första aktie som 16-åring, Skanska var det då.

Hur tror du att börsen går i år?

– Jag tror den slutar positivt.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!