Jessica Stark är utnämnd till ”Årets affärsnätverkare”. Foto: BNIJessica Stark är utnämnd till ”Årets affärsnätverkare”. Foto: BNI
Jessica Stark är utnämnd till ”Årets affärsnätverkare”. Foto: BNI
Jessica Stark tillsammans med jurymedlemmen Mia Törnblom. Foto: BNIJessica Stark tillsammans med jurymedlemmen Mia Törnblom. Foto: BNI
Jessica Stark tillsammans med jurymedlemmen Mia Törnblom. Foto: BNI

Jessica är Sveriges bästa affärsnätverkare

Publicerad

Affärsnätverket BNI har delat ut priset ”Årets affärsutvecklare” sedan år 2008.

I år tillföll priset Jessica Stark, vd på SUP64.

– Det känns jättekul och hedrande. Det var både en väldigt namnkunnig jury och alla BNI:s affärspartners som gemensamt valde mig, säger hon.

Juryns motivering löd: 

Jessica Stark tilldelas Årets  Affärsnätverkare för sitt tydliga fokus på att bygga ett "paradis" för  start ups med hjälp av sitt eget nätverk. Hon skapar förutsättningar för  nya spännande företag och globala "game-changers" och sätter Sveriges  namn på kartan beträffande start ups.”

En bra nätverkare kommunicerar  öppet med andra, skapar långsiktiga relationer och agerar efter  principen ”givers gain” – den som ger får tillbaka. Jessica Stark har alla  dessa kvalitéer. Genom Jessicas driv och att hon generöst öppnat upp sitt  nätverk har SUP46 nått oanade höjder och hon har verkligen bidragit till  att sätta Sveriges namn på världskartan beträffande startups, säger vd för BNI och juryordförande, Gunnar Selheden, i ett pressmeddelande.

Ville skapa ett kluster för nätverkare

Jessica Stark har tidigare arbetat på Venture Cup och Stig. År 2013 grundade hon företaget SUP46 tillsammans med sin kollega. SUP64 är en samlingsplats för start up-företag.

–  Vi ville skapa ett kluster där vi stöttar start ups så att de utvecklas snabbare. Allt det har handlat om hur vi som medgrundare har sammanfört människor som verkligen har affärsnytta av varandra. Sedan har vi låtit själva communityn utvecklas där alla som är del i vårt nätverk aktivt bidrar till varandras framgång, säger Jessica Stark.

Under prisutdelningen fick hon både blommor och en plakett.

– Den var jättefin – väldigt tung att hålla på scenen och under fotograferingen. Men fantastiskt fin, jag har precis visat den för min dotter som tyckte att vi skulle sätta upp den på väggen. 

Var ska ni sätta upp den? 

– Vi har inte valt ställe än. Men det får vi göra med omsorg.

Så lyckas du med ditt nätverkande

1. Engagera dig. Undvik vara en åskådare - bli en spelare, det märks.

 2. Var en positiv kraft. Alla vet redan vad som är fel, visa det som är bra. 

 3. Hjälp till. Den du hjälper idag kan bli beslutsfattare imorgon. 

 4. Våga vara tydlig – genom att vara tydlig och stå upp för dina värderingar visar du att du är en person att lita på
 5. Leverera! Världen är full av drömmare, men det som uppskattas är om  du levererar vad du lovat (eller lite till) på utsatt tid, om och om  igen.

Källa: BNI

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen