Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Januaripartierna överens om ersättning till företag

Företag som tvingats stänga ner på grund av pandemin föreslås få ersättning för sina fasta kostnader, enligt en ny överenskommelse mellan Liberalerna, Centerpartiet och regeringen.

– Det kommer utgå en ersättning med upp till 100 procent, säger Nyamko Sabuni (L) till SVT Nyheter.

Nedstängningsstödet riktar sig till företag som blir tvungna att stänga ner sin verksamhet på grund av eventuella förbud med stöd av pandemilagen. Det handlar om företag som tappat minst 30 procent av omsättningen.

– Fasta kostnader kan handla om hyreskostnader, leasingkostnader och det som inte har med personalfrågor att göra, för det täcks in via korttidspermitteringar, säger Nyamko Sabuni till SVT Nyheter.

Företag som har tappat all omsättning under en period ska också kunna få full ersättning, till ett tak på 75 miljoner kronor per företag och månad.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!