Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har sökt 100 jobb på fem månader – läget känns hopplöst”

Birgitta Piper är ekonomijournalist på tidningen M-magasin.
Foto: M-magasin

En 57-årig kvinna som hamnat i en besvärlig ekonomisk sits har skrivit brev till ekonomijournalisten Birgitta Piper.

Hon hade precis slutat på sitt gamla jobb och fått en provanställning på ett nytt företag när pandemin slog till. Av det nya jobbet blev det inget, verksamheten drogs ner.

De senaste fem månaderna har hon sökt över 100 jobb och läget är minst sagt prekärt. ”Det känns hopplöst”, skriver kvinnan.

Här kan du läsa Birgitta Pipers svar och bästa råd för att hantera ett svårt ekonomiskt läge. Ett tips är att hyra ut delar av hemmet, Birgitta redogör för vilka regler som gäller.

Expressen Premium

Förläng sommaren med Premium

Läs alla artiklar gratis fram till 30 september, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

”Finns det något maxbelopp för gåvor mellan äkta makar?”

Experten: ”Visst är det fritt fram, men...” • Då behövs gåvobrev

Experter: Varningstecknen på att du dricker för mycket

Då bör du reagera som anhörig • Då bör du söka hjälp

Dokumentär i tre delar: Kebnekaise – så mår Sveriges högsta punkt

EXKLUSIVT: Klimatet • Familjen • De nya turisterna