Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag flyttade utomlands för min mans skull – sen blåste han mig”

Birgitta Piper är ekonomijournalist på tidningen M-magasinFoto: M-magasin

Ekonomijournalisten Birgitta Piper har fått ett mejl från en kvinna i en svår situation. Hon och hennes make planerade en flytt till Portugal, där han skulle stå för alla kostnader – eftersom flytten skulle ge honom flera skattemässiga fördelar.

Hon sålde sina företag för att göra flytten möjlig.

Men väl i Portugal tog maken tillbaka alla löften och kräver nu att kvinnans små inkomster från extraknäck ska gå direkt till honom – trots att han drar in lika mycket pengar på en månad som hon drar in på ett helt år.

Här kan du läsa Birgitta Pipers och juristen Molly Malms svar och råd.

Expressen Premium

Cyber Monday-erbjudande: Läs Premium gratis hela vintern

Med det här erbjudandet läser du Expressen Premium gratis till den 28 februari 2021. Premium är en tillsvidareprenumeration. Efter gratisperioden betalar du 69 kr/mån. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Lyxområdet kommer att slukas av havet

Mångmiljonvillor måste byggas på pålar – men invånarna tror inte på klimatförändringar

”Barnen hörde inte av sig på fars dag”

LINDA SKUGGE möter Örjan Ramberg: Ångern • Familjen • Bråken

Magiska knepet som får dina sparpengar att växa

Experten: ”Borde undervisas i skolan”