Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag bränner pengar under mina maniska perioder”

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Artisten och bloggaren Viktor Frisk, 24, tar en paus från turnerandet med Samir Badran som har hälsoproblem.

I ekonomipodden ”Fundamentalt” berättar Viktor hur han själv sätter sprätt på stora summor pengar när han är inne i ett maniskt skov.

– Det är allt från spontana lägenhetsköp till att det ska köpas en ny kamera varje höst.

De senaste åren har karriären rullat på frenetiskt för modebloggaren och influencern Viktor Frisk med hundratals framträdanden ihop med parhästen Samir Badran, 29.

Men nu har kompisarna beslutat att ta en paus på obestämd tid. Samirs hälsoproblem ligger bakom det.

Haft en motig höst

– Han har inte mått så bra och lider av visual snow som innebär att det börjar flimra framför ögonen, samt väldigt mycket yrsel och trötthet, berättar Viktor Frisk i ”Fundamentalt” med Anna Hegerstrand och Jacob Liebermann.

Samir har skrivit om sina synrubbningar på Instagram.

Viktor Frisk har själv haft en ”motig höst” berättar han vidare. Mycket grubblande om vem han är och vad han egentligen vill göra.

Men nu när det blir paus i samarbetet med Samir ska han testa nya saker. Det ska bli fler föreläsningar om adhd som är en del av hans diagnos. Han har även bipolaritet, vilket ibland slagit hål i privatekonomin. Under maniska perioder bränner Viktor mycket pengar, erkänner han.

– Absolut, det är allt från enormt spontana lägenhetsköp som sitter ihop med de här manodepressiva upp-och-nedgångarna, till nån form av höstdepression som gör att det ska köpas en ny kamera varje höst. Jag vet inte varför.

Viktor Frisks aktiebolag omsatte 4,4 miljoner kronor enligt senaste årsredovisningen (2018). Resultat efter finansnetto var 2,5 miljoner. Samma år hade han en deklarerad förvärvsinkomst på 472 500 kronor, och 112 447 kronor i överskott av kapital

Nu berättar han att hans föräldrar tagit ledigt från sina jobb för att under våren gå in i hans bolag och hjälpa till.

Vill leda större företag inom några år

– Det är inget som gått dåligt, men de ser väl att jag behöver en push i rätt riktning. För mamma är det viktigt att jag mår bra. Nu ska vi driva företaget som ett litet familjebolag, säger Frisk i podcasten.

Han kan se sig själv som företagsledare eller marknadschef i något annat bolag inom några år. Att jobba 9-5 på ett kontor skrämmer inte, trots den där rastlösheten.

– Jag skulle till och med kunna tänka mig att börja plugga inom tre till fyra år, avslutar Viktor Frisk.

Podcasten med Viktor frisk finns att lyssna på här.

TV: Vännens exfru om relationen till Viktor Frisk

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!