Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bulletin byter chefredaktör: ”Var inte färdigutvecklat”

Ivar Arpi tar över som chefredaktör och utgivare av den konservativa nyhetssajten Bulletin.
Foto: UR
– Jag ska jobba med internationellt fokus. Vi har vuxit så fort och vi behöver dela upp oss, säger Paulina Neuding.
Foto: MARIA HANSSON

Den konservativa mediesajten Bulletin har drabbats av växtvärk.

Det är förklaringen till ommöbleringen i ledningen.

Paulina Neuding slutar som chefredaktör på Bulletin efter kort tid.

Ivar Arpi tar över den nya mediesajten som fick mycket uppmärksamhet redan före starten.

Beskedet om förändringen meddelades på fredagseftermiddagen. Ommöbleringen har gått så snabbt att sajten inte ens hunnit registrera den nya utgivaren.

Samtidigt står det klart att Bulletins styrelse förstärks med en av finansiärerna, nämligen den svensk-iranske managementkonsulten Atta Tarki, som driver en rekryteringsfirma i Kalifornien.

Atta Tarki går in som arbetande styrelseordförande.

Flera källor uppger för Expressen att projektet med den konservativa nyhetssajten drabbades av växtvärk i organisationen som har ett 30-tal medarbetare. Hela starten blev dessutom extra komplicerad på grund av coronapandemin.

”Projektet var inte färdigutvecklat”

Uppgiften om ”växtproblemen” bekräftas av nationalekonomen Tino Sanandaji, en av Bulletins grundare:

– Projektet var inte färdigutvecklat när det läcktes till medier, hypen tvingande Bulletin att lansera tidigt med en underbemannad nyhetsavdelning samt växa snabbare än ledningen orkade med, vilket ledde till slitningar, långa arbetstimmar och att ett fåtal personer fick massor av ansvar på sig, säger han till Expressen.

Bulletin har samlat en rad opinionsbildare som tidigare har haft framträdande positioner på ledarredaktioner i traditionella medier samt höga positioner inom Moderaterna och Kristdemokraterna.

Men efter att sajten varit i gång i mindre än två månader slutar alltså chefredaktören Paulina Neuding. Beslutet om förändringen togs efter en dialog med styrelsen.

Paulina Neuding: ”Internationellt fokus”

– Jag ska jobba med internationellt fokus. Vi har vuxit så fort och vi behöver dela upp oss, säger Paulina Neuding till Expressen.

I en förklaring på den egna sajten, säger hon:

– Det har gått vansinnigt fort, men redan nu går Bulletin in i en ny fas.

I samma publicering på Bulletin, säger den tillträdande chefredaktören Ivar Arpi.

– Rom byggdes inte på en dag, men vi har redan kommit längre än vad jag trodde skulle vara möjligt på så kort tid.

Ivar Arpi tar över omedelbart.

– Vår vision från början har varit att vi ska fokusera på opinionsmaterial, men också att vi ska dra in internationellt material och göra intervjuer med fler personer. Den delen var det tänkt att Paulina skulle göra samtidigt som hon var chefredaktör. Men det har varit väldigt svårt att kombinera de två rollerna för henne så nu träder jag in som chefredaktör, säger han till Expressen.

Kursen ligger fast

Arpi pekar på sin företrädares stora nätverk internationellt ”som jag inte har”.

– Paulina kommer skriva mer själv och göra de intervjuer som vi hade tänkt att hon skulle göra.

Han säger att det inte kommer att ske några större förändringar i inriktningen av Bulletin.

Ivar Arpi har ett förflutet som ledarskribent på Svenska Dagbladet och har under uppstarten på Bulletin varit ansvarig för medier och poddar. 

På Bulletin finns också bland andra profiler som Alice Teodorescu Måwe, tidigare Moderaterna, och Per Gudmundson, tidigare presschef hos Kristdemokraterna.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!