Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Isabella Löwengrips första steg mot sitt miljonimperium

Isabella Löwengrip berättar bland annat om hur hon som 16-åring började få snurr på karriären. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Löwengrip berättar hur hon gick från en mobbad tonåring till en omskriven bloggare och entreprenör. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Odd Spångberg och Isabella Löwengrip skiljde sig 2017. Foto: SIGGE KLEMETZ / STELLA PICTURES SIGGE KLEMETZ

Redan i gymnasiet började Isabella Löwengrip att tjäna så pass mycket pengar att hon anlitade en assistent som följde med henne till skolan.

I ”Sommar i P1” berättar bloggaren och entreprenören om sitt miljonimperium – och hur det samtidigt kostade henne äktenskapet med Odd Spångberg.

– Jag kunde ju inte bli världens mäktigaste kvinna om jag behövde vara fastklistrad framför Netflix varje kväll, säger hon i programmet.

I Isabella ”Blondinbella” Löwengrips sommarprat i P1 delar 28-åringen bland annat med sig av hur hon som 16-åring fick karriären att ta fart, och hur hon gick från en mobbad tonåring till att bli en av Sveriges mest omskrivna personer.

Hon berättar hur det började med att hon gick med i MUF, och började arrangera klubbfester där hon via sin blogg sålde biljetter.

– Lokal och dj bokades, läsk såldes och jag tjänade minst 10 000 kronor på varje fest, rakt ner i fickan, säger hon i sitt eget sommarprat, som sänds i Sveriges radio P1 klockan 13.00 på måndagen. 

Löwengrip berättar också om det e-handelsbolag hon startade där hon till rabatterade pris sålde en specifik produkt i 24 timmar.

– Hade jag på mig en mjukisdress lade jag upp den på min webshop dagen efter. Jag kunde sälja för 150 000 kronor på ett dygn. Jag startade också ett klädmärke och som ni förstår blev det en hel del att göra på gymnasiet. Därför hade jag två anställda, dessutom hade jag en assistent som hjälpte mig att hålla koll på min kalender, säger hon i ”Sommar i P1”. 

Isabella Löwengrip: ”Det var jag och Zlatan”

Isabella Löwengrip förklarar också hur framgången samtidigt hade ett pris – och att hon under andra året i gymnasiet hoppade av skolan. Fokus låg i stället helt på hennes bolag.

– Mitt alter ego Blondinbella blev en av de mest omtalade personerna i Sverige. Jag blev Sveriges mest googlade två år i rad. Det var jag och Zlatan.

Hon fortsätter: 

– Som tonåring hade jag lika gärna kunnat gå all in och bränna upp varje krona, men det enda jag hade i huvudet var mina bolag och hur jag kunde få dem att växa ytterligare.

”Jag hyrde hela Café Opera”

Efter att 17 år gammal bränt ut sig och gått in i väggen beskriver Löwengrip hur flera annonsörer funderade på att dra sig ur samarbeten – men hur hon genom en påkostad och uppmärksammad födelsedagsplan ska ha räddat sin karriär.

– Jag bestämde mig för att göra något storslaget av min 18-årsdag som närmade sig. Jag hyrde hela Café Opera, ordnade med röda mattan, bjöd in kändisar, media och såklart mina annonsörer. 

Hon berättar också hur vissa bolag betalade för att få vara på plats.

– Jag menar det här är ju världens chans att synas. 75 000 kronor kostar det att få sin logga på inbjudan, bilder i bloggen, ett tack för att de kom och tio egna biljetter till festen, säger hon i sitt sommarprat. 

Målet: Bli en av världens mäktigaste kvinnor

Enligt henne själv blev draget hennes räddning. Hon gick plus på festen och lyckades behålla alla sina annonsörer på bloggen. 

Men Isabella Löwengrip berättar också om hur det hårda jobbet till sist också kostade henne äktenskapet med Odd Spångberg. Enligt henne var ”ett klassiskt Svensson-liv”, inget som passade henne – och hon förklarar hur hon hennes dröm såg annorlunda ut.

– Jag hade tidigare formulerat ett mål, att bli en av världens mäktigaste kvinnor. Jag ville gasa på med bolagen. Det var dags att växa globalt, utan sura miner hemma och mejlförbud efter nio på kvällen. Jag kunde ju inte bli världens mäktigaste kvinna om jag behövde vara fastklistrad framför Netflix varje kväll eller lyssna på olika färgval på staketen. Jag ville ju få jobba efter varje läggning av barnen. 

”Sommar i P1” släpps som podcast den 24 juni klockan 07.00 och sänds i P1 klockan 13.00.

Isabella Löwengrip

Ålder: 28 år. 

Bor: I en nästan 400 kvadratmeter stor villa på Lidingö. Uppger att hon ska bo i New York på halvtid i höst. 

Startade bloggen blondinbella.se 2005. 

Följande år grundade hon sitt första bolag Blondinbella AB. Därefter följde BellMe AB - en webbshop för kosmetikvaror - år 2007/2008. 2012 ansökte bolaget om konkurs och hade då skulder på 150 000 kronor. 

2013 gifte hon sig med Odd Spångberg. Paret separerade 2017. 

Hon har två barn tillsammans med Odd Spångberg. 

Isabella driver flera bolag tillsammans med kollegan Pingis Hadenius. 

Målsättning: Bli världens mäktigaste näringslivskvinna. 

Isabella Löwengrips bolag:

Löwengrip Invest AB 

Ägdes vid bolagsstämman den 26 mars 2018 av Isabella Löwengrip.

Omsättning 2018: 7 591 000 kronor. 

Resultat: 661 000 kronor. 

Löwengrip Social Relations AB

Ägdes 19 oktober 2015, vid bildandet av bolaget, av Isabella Löwengrip. 

Omsättning 2018: 545 000 kronor.

Resultat: 421 000 kronor. 

ISPI Holding AB 

Ägdes vid bolagsstämman den 19 mars 2019 av Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius, hälften var.

Omsättning 2018: 0 kronor. 

Resultat: 3 655 000 kronor. 

Löwengrip Beauty AB 

Ägdes vid bolagsstämman den 28 april 2019 av ISPI Holding genom Pingis Hadenius.

Omsättning 2018: 84 707 000 kronor. 

Resultat: 2 934 000 kronor.

Blonde Capital AB

Ägdes vid bildandet 26 november 2018 av Isabella Löwengrip.

Economista Sweden AB

Ägdes vid bildandet 23 november 2017 av Economista Sweden Holding AB genom Pingis Hadenius.

Omsättning 2018: 0 kronor. 

Resultat 2018: 0 kronor.

Nordic Tech House AB

Ägdes vid bolagsstämman den 22 juni 2018 av Patrik Unevik, Linus Kaasik och Viktor Lundqvist. Isabella Löwengrip sitter i styrelsen. 

Omsättning 2017: 1 558 000 kronor. 

Resultat 2017: 81 000 kronor. 

Enligt Pingis Hadenius äger Isabella Löwengrip en del av bolaget.

H Hold Fashion AB

Ägdes vid bolagsstämman den 7 september 2018 av Nordic Tech House AB genom Linus Kaasik och Barbaresco Ab genom Joakim Lindström. Isabella Löwengrip sitter i styrelsen.

Sammanlagt eget kapital i samtliga bolag: Drygt tio miljoner kronor.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!