Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Isabella Löwengrip svarar på kritiken om flygandet

Nu svarar Isabella Löwengrip på kritiken om sitt omfattande flygande, bland annat med privatjet, och brist på miljötänk.

– Jag kommer aldrig att kunna vara Sveriges största miljökämpe internationellt, säger hon till Dagens industri. 

Intervjun med Di görs i San Francisco i USA. Löwengrip tänker tillbringa mer tid på andra sidan Atlanten framöver, planen är att bosätta sig utomlands på deltid, berättar hon i intervjun.

Där svarar hon även på kritiken om sitt myckna flygande kors och tvärs över världen, och brist på miljötänk.

Isabella Löwengrip har kritiserats för att hon reser överdrivet mycket med flyg, bland annat privatjet. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

”Aldrig Sveriges största miljökämpe”

– Jag skulle vilja kunna skala upp allt hemifrån, men det går inte. Jag kommer aldrig att kunna vara Sveriges största miljökämpe internationellt, men jag kanske kan vara en kvinnlig förebild som någon gång kommer att driva ett enhörningsbolag, säger Isabella Löwengrip till Di.

Hon har anställt en ansvarig som ska ta helhetsansvar för hållbarhetsfrågorna i verksamheten fortsättningsvis.

https://www.instagram.com/p/BxPLy4oj-wc/?utm_source=ig_web_copy_link

Hennes hudvårdsbolag Löwengrip Beauty omsatte 85 miljoner i fjol. Men vinsten var blygsam – fyra miljoner kronor.

Byggandet av det egna varumärket är något som ständigt pågår. Tolv personer jobbar med att hon ska synas i sociala medier, vilket är grunden för betalda samarbeten med olika varumärken.

Isabella Löwengrip vill gärna in på börsen med Löwengrip Invest. Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ JOHAN JEPPSSON

Vill in på börsen 

Isabella Löwengrip har även en plan på att börsintroducera sitt bolag Löwengrip Invest, vilket enligt henne själv skulle göra henne först i världen att börsnotera en verksamhet i sociala medier. 

– Jag ska spotta ur mig nya varumärken de kommande åren och med Löwengrip Invest på börsen har man möjlighet att vara med på den resan, säger hon till Di.

Samtidigt planerar hon att ”fasa ut Sverige”. Efter sommaren ska hon inte göra fler intervjuer i svensk press, slår hon fast i Di.

– Vi kan inte göra så mycket mer i Sverige och nästa steg är att ta bort den svenska bloggen och bara köra på engelska. Man måste stänga vissa dörrar för att andra ska öppnas. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!