Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Löwengrip på börsen med miljardären: ”Otrolig start”

Börsdebut för K-fastigheter: Erik Selin på plats med Isabella Löwengrip.
Isabella Löwengrip och pojkvännen Erik Selin. Foto: SVEN LINDWALL
Erik Selin och K-fastigheters grundare Jacob Karlsson var med och ringde i klockan när börsen öppnade. Foto: SVEN LINDWALL
Erik Selin och Isabella Löwengrip strålade båda av glädje.Foto: SVEN LINDWALL
En kram inne på börsen.Foto: SVEN LINDWALL
Erik Selin och Isabella Löwengrip. Foto: SVEN LINDWALL
Paret syntes offentligt för första gången i somras.Foto: SVEN LINDWALL
1 / 7

De kom till Stockholmsbörsen hand i hand.

Fastighetsmiljardären Erik Selin, 52, och entreprenören Isabella Löwengrip, 29, på plats i börshuset när handeln med börsdebutanten K-fastigheter inleddes och aktien sedan sköt i höjden med drygt 48 procent.

– Otrolig start för aktien och det ska bli spännande att följa företaget, säger Isabella Löwengrip.

Fastighetsmiljardären Erik Selins och kompanjonen Jacob Karlssons bostadsbolag K–fastigheter i Hässleholm introducerades på börsen på fredagen. De två äger hälften var av företaget och börsintroduktionen består av nya aktier. K-fastigheter, som bygger, äger och förvaltar bostäder, har varit rejält upphaussat innan börsintroduktionen.

Rena aktieyran bröt ut när startskottet gick vilket förstärktes när Selins flickvän, entreprenören Isabella Löwengrip, var på plats vid den obligatoriska klockringningen. De två kom hand i hand till Nasdaq–börsens lokaler vid Värtahamnen i Stockholm.

Det var dagen efter att paret varit på middag hos den nytillträdde amerikanske ambassadören, IT-miljardären Ken Howery.

Firades med champagne

Morgonen i börshuset var laddad inför aktieintroduktionen. Klockan väntade på att någon skulle dra i repet och ringa in startsignalen för aktien. Ekologisk champagne och en alkoholfri variant låg på kylning och tårtan med K-fastigheters namn på bordet intill.

Kylda drycker vid börsintroduktionen av K-fastigheter på börsen.Foto: LEIF BRÄNNSTRÖM

Exakt klockan 9 skedde den obligatoriska klockringningen för den nya aktien och samtidigt öppnade börsen. Erik Selin och Jacob Karlsson, 33, ringde tillsammans i klockan till ett regn av guldfärgad konfetti. Några meter därifrån stod Isabella Löwengrip lite avvaktade och tittade på skådespelet. En stund senare gav de varandra en kram och Erik Selin, som normalt brukar ha en låg profil, tycktes plötsligt känna sig bekväm med att ha flickvännen intill sig.

”Jag är fortfarande lite omskakad”, säger Isabella Löwengrip efter den turbulenta hösten.Foto: SVEN LINDWALL

– Jag som aldrig har jobbat med fastigheter tycker att det är ett spännande område. Men jag ska fortsätta bygga mitt skönhetsimperium, säger Isabella Löwengrip, som berättar att hon är nyfiken på företaget.

– Det är ett ganska stort bolagsträd att lära känna. Men nu har jag börjat få en liten överblick.

Båda log glatt mot varandra under aktieintroduktionen.

– Jag frågade Erik i morse om han var nervös. Men han sa, nej. Det var nog jag som var nervös, säger hon med ett litet skratt.

– Fantastigt roligt också för Jacob. Det är ju hans förtjänst att bolaget kommit så här långt. Det ska bli väldigt spännande att följa företagets resa.

Jacob Karlsson har tidigare i veckan berättat för Expressen hur han tidigt i bygget av sitt bolag fick in Erik Selin som delägare och personlig mentor. 

– Just den här kombinationen, den hungrige och drivne entreprenörer med en person med erfarenhet. Den mixen blir väldigt stark, säger Isabella Löwengrip när vi står och pratar några minuter innan aktiehandeln inleds.

Hennes eget imperium har haft full back i maskineriet under hösten och USA-planerna är lagda på is. Fokus ligger nu på Löwengrip Beaury.

Har det börjat stabilisera sig för dig efter den turbulenta hösten?

- Ja, jag märker att det har börjat vända lite grann. Det är lite lugnare runtomkring mig. De kunder som kanske har varit lite avvaktande har börjat komma tillbaka. Men jag är fortfarande lite omskakad. Jag hoppas få ett avslut på året och sedan gå i 2020 med stor tillförsikt.

Erik Selin och Isabella Löwengrip var båda på toppenhumör.Foto: SVEN LINDWALL

Det var inte bara för entreprenörer Isabella Löwengrip som det var premiär på Nasdaq–bösen. Även pojkvännen, som har Balder Fastigheter aktienoterad på Nasdaq, tillhörde förstagångsbesökarna i börshuset.

– Det här är första börsintroduktionen jag närvarar vid, säger Erik Selin, som har sammanlagt sex börsintroduktioner i sitt börs–cv bakom sig. Tidigare har han inte tyckt att det spelat någon roll om han varit närvarande eller inte.

– Men det här är roligt på ett annat sätt. Det är ju Jacobs verk. Jag har bara varit påhejare. säger han med flickvännen intill sig.

Selin hyllade bolagets grundare Jacob Karlsson.

– Det här är nog den bäste entreprenör jag stött på, både som entreprenör och fin människa. Han är ung, frisk och stark. Han kan alla detaljer, det är ett bra tänk. Han kan alla detaljer, vet vad allt kostar i detalj. Han är fanatiskt intresserad av vad han håller på med. Är du fanatiskt intresserad av något och gillar det, blir du också duktig på det. 

Hur känns det att ta med sig flickvännen?

– Det känns jättetrevligt.

Men huvudpersonen själv, 33-årige Jacob Karlsson, som grundade bolaget för nio år sedan, erkänner osminkat att han var nervös inför börsstarten även om det hade varit hans dröm att få bolaget till börsen.

- Jag vakande redan klockan 3 i morse, säger han sedan den värsta yran lagt sig. Det känns helt overkligt. Från dag ett har jag vetat att det var det här jag ville. Vi gjorde en affärsplan när vi startade företaget där vi skulle nå en börsintroduktion innan jag fyllde 50.

Isabella Löwengrip. Foto: SVEN LINDWALL
Vi fick en pratstund med Erik Selin, huvudägare.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!