Nu berättar Apple om en funktion som är tänkt att underlätta ditt liv.Nu berättar Apple om en funktion som är tänkt att underlätta ditt liv.
Nu berättar Apple om en funktion som är tänkt att underlätta ditt liv.
Steg 1. Klicka på "Ny anteckning"-knappen inuti "Anteckningar"-appen. Foto: AppleSteg 1. Klicka på "Ny anteckning"-knappen inuti "Anteckningar"-appen. Foto: Apple
Steg 1. Klicka på "Ny anteckning"-knappen inuti "Anteckningar"-appen. Foto: Apple
Steg 2. Klicka på det plustecken som finns i det nedre, högra, hörnet av din nya anteckning. Foto: AppleSteg 2. Klicka på det plustecken som finns i det nedre, högra, hörnet av din nya anteckning. Foto: Apple
Steg 2. Klicka på det plustecken som finns i det nedre, högra, hörnet av din nya anteckning. Foto: Apple
Steg 3. Klicka på "checklist"-knappen som finns till vänster i den nedre menyn. Foto: AppleSteg 3. Klicka på "checklist"-knappen som finns till vänster i den nedre menyn. Foto: Apple
Steg 3. Klicka på "checklist"-knappen som finns till vänster i den nedre menyn. Foto: Apple
Steg 4. Skapa din "att göra"-lista! Foto: AppleSteg 4. Skapa din "att göra"-lista! Foto: Apple
Steg 4. Skapa din "att göra"-lista! Foto: Apple

Iphone-funktionen gör ditt liv mycket enklare

Publicerad

Nu avslöjar Apple en hemlig funktion i en av deras mest populära appar.

Om du lär dig det här knepet på din Iphone kommer ditt liv att bli mycket enklare.

Med start på torsdagen har Apples kundtjänst gjort entré på Twitter. Man vill bjuda följarna på tips och tricks – och lite väl dolda hemligheter som döljer sig i företagets populära produkter.

Apple inledde genom att berätta om en funktion som gömmer sig inuti "Anteckningar"-applikationen till Iphone. Många använder den för att göra så kallade "att göra-listor" – men få visste nog att de går att göra ännu bättre.

Steg 1. Klicka på "Ny anteckning"-knappen inuti "Anteckningar"-appen.

Steg 2. Klicka på det plustecken som finns i det nedre, högra, hörnet av din nya anteckning.

Steg 3. Klicka på "checklist"-knappen som finns till vänster i den nedre menyn.

Steg 4. Skapa din "att göra"-lista!

 

 

 

 

Fler knep

En väl fungerande "att göra"-lista är grunden till ett produktivt och enkelt liv.

För att funktionen ska fungera måste du ha den senaste uppdateringen av Ios, Apples operativsystem till Iphone. Vissa användare rapporterar också på Twitter om att funktionen endast fungerar om du har dina anteckningar synkroniserade med Icloud.

Det finns massvis av Iphone-knep som du bör prova. Du kan till exempel ladda den snabbare eller öppna en hemlig meny.

Och fler funktioner lär komma – för snart väntas den kommande Iphone-modellen, nummer sju i ordningen, lanseras.

Rykten om nya modellen

Trots att den inte väntas förrän i september i år har rykten om den kommande modellen redan börjat sippra ut.

Bland annat tror man att kameralinsen att göras om. Den kommer att bli smalare. På så sätt hoppas Apple kunna få bort den lilla förhöjning som finns på Iphone 6, där kameralinsen buktar upp och är högre än telefonen i övrigt.

Den andra förändringen som det rapporterats om är att antennbandet, som nu löper över baksidan, kommer att försvinna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen