Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Iphone 11: Allt om Apples nya telefon

Här är Apples nya Iphone 11 pro.
Apples nya Iphone 11 pro.
Iphone 11.
Iphone 11.
Iphone 11.
Foto: Apple
Foto: Apple
1 / 7

På tisdagskvällen svensk tid presenterade Apple tre nya Iphone-modeller. 

Men experternas tips är att ha is i magen och inte dras med i hetsen. 

– Sitter man lugnt i båten kan man spara alltifrån några hundralappar till tusentals kronor, säger Oscar Hagman, data- och produktanalytiker på prisjakt.

På tisdagskvällen svensk tid presenterade Apple deras nya modeller. Telefonen kommer i tre versioner: Iphone XI, Iphone XI Pro och Iphone XI Pro Max, och ersätter de tidigare XS, XS Max och XR-modellerna.  

Den mest synliga skillnaden är att Iphone 11 får en lcd-skärm på 6,1 tum. Samtidigt som Pro och Pro Max får en oled-skärm, där Pro är på 5,8 tum och Pro Max på 6,5 tum. 

Även batteritiden har förbättrats med en dryg timme jämfört med föregångaren. 

Oscar Hagman är data- och produktanalytiker på prisjakt, han säger att det var ganska väntade grejer under lanseringen. 

– Allt hade läckt ut i förväg, vilket är lite förvånade med tanke på hur Apple varit i tidigare år, säger han. 

Superkamera i den nya Iphone 11 

Den stora nyheten handlade om den nya kamerafunktionen. Där man byggt in tre kameror i telefonen för att bland annat möjliggöra vidvinkelfoto. Utöver det kommer ett förbättrat nattläge som ger bättre bilder när det är mörkt. 

De tre modellerna innehåller Apples nya A13-processor, där man får Face ID och Wifi 6. På XI kommer det vara en kamera fram och två på baksidan, men på Pro- och Max-modellerna blir det tre kameror på baksidan.  

Bland de icke synliga nyheterna talades det om uppdaterat ansikts-id, bättre Facetime och utvecklat nattläge. 

Iphone 11:s olika färger.

Så mycket kostar den nya Iphone 11 

Telefonerna kommer i flera färger däribland silver, röd, guld och mörkgrön. Ingen av modellerna kommer att stödja 5G och telefonerna levereras med 64, 265 eller 512 gigabytes lagringsminne. 

De nya telefonerna landar i samma prisspann som föregångarna. I USA kommer modellerna kosta från 699 till 1 099 dollar. I Sverige förväntas priset ligga mellan 8 000 och 11 000 kronor.

Oscar Hagman säger att det finns pengar att spara bara man håller sig lugn.

– Vårt råd när det kommer nya telefoner är att man inte ska dras in i hetsen. Har man lite is i magen och sitter lugnt i båten kan man spara alltifrån några hundralappar till tusentals kronor på din nya telefon. säger han. 

Iphone 11 pro:s olika färger.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!