Stormrike investeraren Warren Buffet är storägare, vd och styrelseordförande i konglomeratet Berkshire Hathaway. Foto: JULIE JACOBSON / APStormrike investeraren Warren Buffet är storägare, vd och styrelseordförande i konglomeratet Berkshire Hathaway. Foto: JULIE JACOBSON / AP
Stormrike investeraren Warren Buffet är storägare, vd och styrelseordförande i konglomeratet Berkshire Hathaway.  Foto: JULIE JACOBSON / AP
Under torsdagsmorgonen sjönk värdet på bitcoin kraftigt efter att Sydkorea, som är en av de större marknaderna för bitcoin, uttalat sig om att de förbereder en lag som ska förbjuda handel med kryptovalutor Foto: RICK BOWMER / AP TT NYHETSBYRÅNUnder torsdagsmorgonen sjönk värdet på bitcoin kraftigt efter att Sydkorea, som är en av de större marknaderna för bitcoin, uttalat sig om att de förbereder en lag som ska förbjuda handel med kryptovalutor Foto: RICK BOWMER / AP TT NYHETSBYRÅN
Under torsdagsmorgonen sjönk värdet på bitcoin kraftigt efter att Sydkorea, som är en av de större marknaderna för bitcoin, uttalat sig om att de förbereder en lag som ska förbjuda handel med kryptovalutor Foto: RICK BOWMER / AP TT NYHETSBYRÅN

Investeringsgurun spår dyster framtid för bitcoin

Publicerad

Investeringsgurun Warren Buffett, 87, skyr bitcoin och alla kryptovalutor. 

Han spår att de raketartade värdeökningarna kommer sluta i brant fall. 

– Jag kan säga med nästan fullständig säkerhet att det kommer sluta illa, säger han till CNBC. 

Stormrike investeraren Warren Buffett är storägare, vd och styrelseordförande i konglomeratet Berkshire Hathaway. 

LÄS MER: Detta är bitcoin cash – konkurrenten till bitcoin

Warren Buffet spår dystert öde för bitcoin

Han har tidigare berättat om sin negativa syn på bitcoin och i en intervju med amerikanska CNBC luftade han på nytt sina farhågor kring kryptovalutor under onsdagen. 

– Beträffande kryptovalutor, generellt, så kan jag säga med nästan fullständig säkerhet att det kommer sluta illa, säger Warren Buffett till kanalen och fortsätter: 

– När det händer, eller hur, eller någonting annat vet jag inte. 

LÄS MER: 11 frågor och svar om valutan bitcoin 

Warren Buffetts högra hand om bitcoin: "Totalt vansinne"

Han berättade att Berkshire Hathaway inte äger eller kommer investera i några kryptovalutor. 

Däremot så skulle han kunna tänka sig, om det var möjligt, att spekulera i en nedgång för kryptovalutor under den kommande femårsperioden. 

– Jag hamnar i nog med trubbel för saker jag vet något om. Varför i hela världen skulle jag göra en långsiktig eller kortsiktig investering i något som jag inte vet något om. 

Warren Buffett får medhåll från sin högra hand Charlie Munger, 94, som kallar bitcoin för en bubbla i CNBC och tidigare sagt att kryptovalutan är "totalt vansinne" och att man ska sky den "som pesten". 

LÄS MER: Prisfall för bitcoin efter tal om förbud

Bitcoin sjönk efter Sydkoreas plan på förbud av kryptovalutor

Nordkorea anses vara en storspelare inom bitcoin och har pekats ut för att genom hackattacker utpressa och stjäla sig till kryptovalutan. Under torsdagsmorgonen sjönk värdet på bitcoin kraftigt efter att Sydkorea, som är en av de större marknaderna för bitcoin, uttalat sig om att de förbereder en lag som ska förbjuda handel med kryptovalutor.  

En bitcoin handlades framåt elvatiden på torsdagsförmiddagen för cirka 13 900 dollar, motsvarande cirka 114 000 kronor, enligt sajten Blockchain. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen