Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Investeringsgurun spår dyster framtid för bitcoin

Stormrike investeraren Warren Buffet är storägare, vd och styrelseordförande i konglomeratet Berkshire Hathaway.
Foto: JULIE JACOBSON / AP
Under torsdagsmorgonen sjönk värdet på bitcoin kraftigt efter att Sydkorea, som är en av de större marknaderna för bitcoin, uttalat sig om att de förbereder en lag som ska förbjuda handel med kryptovalutor
Foto: RICK BOWMER / AP TT NYHETSBYRÅN

Investeringsgurun Warren Buffett, 87, skyr bitcoin och alla kryptovalutor. 

Han spår att de raketartade värdeökningarna kommer sluta i brant fall. 

– Jag kan säga med nästan fullständig säkerhet att det kommer sluta illa, säger han till CNBC. 

Stormrike investeraren Warren Buffett är storägare, vd och styrelseordförande i konglomeratet Berkshire Hathaway. 

LÄS MER: Detta är bitcoin cash – konkurrenten till bitcoin

Warren Buffet spår dystert öde för bitcoin

Han har tidigare berättat om sin negativa syn på bitcoin och i en intervju med amerikanska CNBC luftade han på nytt sina farhågor kring kryptovalutor under onsdagen. 

– Beträffande kryptovalutor, generellt, så kan jag säga med nästan fullständig säkerhet att det kommer sluta illa, säger Warren Buffett till kanalen och fortsätter: 

– När det händer, eller hur, eller någonting annat vet jag inte. 

LÄS MER: 11 frågor och svar om valutan bitcoin 

Warren Buffetts högra hand om bitcoin: "Totalt vansinne"

Han berättade att Berkshire Hathaway inte äger eller kommer investera i några kryptovalutor. 

Däremot så skulle han kunna tänka sig, om det var möjligt, att spekulera i en nedgång för kryptovalutor under den kommande femårsperioden. 

– Jag hamnar i nog med trubbel för saker jag vet något om. Varför i hela världen skulle jag göra en långsiktig eller kortsiktig investering i något som jag inte vet något om. 

Warren Buffett får medhåll från sin högra hand Charlie Munger, 94, som kallar bitcoin för en bubbla i CNBC och tidigare sagt att kryptovalutan är "totalt vansinne" och att man ska sky den "som pesten". 

LÄS MER: Prisfall för bitcoin efter tal om förbud

Bitcoin sjönk efter Sydkoreas plan på förbud av kryptovalutor

Nordkorea anses vara en storspelare inom bitcoin och har pekats ut för att genom hackattacker utpressa och stjäla sig till kryptovalutan. Under torsdagsmorgonen sjönk värdet på bitcoin kraftigt efter att Sydkorea, som är en av de större marknaderna för bitcoin, uttalat sig om att de förbereder en lag som ska förbjuda handel med kryptovalutor.  

En bitcoin handlades framåt elvatiden på torsdagsförmiddagen för cirka 13 900 dollar, motsvarande cirka 114 000 kronor, enligt sajten Blockchain. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!