Kredit- och inkassoföretaget Intrum Justitia hade stigit med cirka 8 procent på Stockholmsbörsen strax innan klockan tio på tisdagsförmiddagen. Foto: Intrum JustitiaKredit- och inkassoföretaget Intrum Justitia hade stigit med cirka 8 procent på Stockholmsbörsen strax innan klockan tio på tisdagsförmiddagen. Foto: Intrum Justitia
Kredit- och inkassoföretaget Intrum Justitia hade stigit med cirka 8 procent på Stockholmsbörsen strax innan klockan tio på tisdagsförmiddagen.  Foto: Intrum Justitia
Mikael Ericsson, vd Intrum Justitia. Foto: Intrum JustitiaMikael Ericsson, vd Intrum Justitia. Foto: Intrum Justitia
Mikael Ericsson, vd Intrum Justitia.  Foto: Intrum Justitia

Intrum Justitia rusar på en glad Stockholmsbörs

Publicerad

Intrum Justitia hade stigit med cirka 9 procent på Stockholmsbörsen strax innan klockan halv elva på tisdagsförmiddagen. 

Uppgången kommer efter att bolaget lagt bud för att skapa en gemensam serviceplattform med en italiensk bank. 

Så sent som i går handelsstoppades aktien. 

Intrum Justitia är en av de stora vinnarna på Stockholmsbörsen under tisdagens förmiddagshandel. 

Vid halv elvatiden hade aktien stigit med cirka 9 procent och låg på 238,9 kronor medan Stockholmsbörsen breda index var upp cirka 0,9 procent.  

LÄS MER: LISTA: Här är de 25 personer med högst skulder i den svenska adeln

Därför handelsstoppades Intrum av Nasdaq

Under måndagseftermiddagen handelsstoppades aktien då den låg på cirka 219,4 kronor. Nasdaq Stockholm meddelade att stoppet beslutats på grund av ofullständig information om insiderinformation rörande bolaget. 

Efter att aktien handelsstoppats meddelade Intrum att de lagt ett bindande bud på en gemensam serviceplattform med den italienska banken Intesa Sanpaolo. Plattformen ska hantera förfallna fordringar och Intrum ska investera 670 miljoner euro, motsvarande knapp 7 miljarder kronor, netto om budet skulle accepteras. 

LÄS MER: Stefan Persson tankade H&M-aktier för 840 miljoner

Italien en av de största marknaderna för fordringar

Intrum Justitia skriver att Italien är en av de största marknaderna för förfallna fordringar och menar att det understryker vikten av ett långsiktigt, strategiskt partnerskap med banken. 

Nyhetsbyrån Direkt rapporterar att SEB Equities har höjt sin rekommendation på Intrum-aktien till köp, från tidigare behåll, med en riktkurs på 320 kronor. 

Intrum Justitia hade nettointäkter på 9,4 miljarder kronor förra året och är Europas ledande kredithanteringsföretag. Bolaget har cirka 80 000 kunder 24 länder och varav de 30 största står för för cirka 15 procent av intäkterna. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen