Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportkedjan tvingas att ansöka om rekonstruktion

Intersport ansöker om rekonstruktion.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Intersport ansöker om rekonstruktion, uppger sajten Ehandel.se.

Bolaget hoppas kunna rädda verksamheten, jobben och säkra en ”långsiktig överlevnad”.

– Det är ett tungt beslut att fatta, men i den extrema situation vi just nu befinner oss i så är det nödvändigt när alla andra alternativ är utforskade, säger vd:n  Marcus Wibergh i dag.

Intersport har drygt hundra butiker och runt 2 000 anställda.

I dag har Intersport Sverige lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion till Göteborgs tingsrätt. 

”Bolaget har i grunden en sund underliggande verksamhet och frisk kärna men har, precis som många andra i branschen, drabbats hårt av den senaste tidens minskade handel i kölvattnet av Coronakrisen vilket lett till tillfälliga betalningssvårigheter och en ohållbar kostnadskostym framåt”, skriver man i ett utskick i dag.

Genom en rekonstruktionsprocess blir bolaget skyddat mot konkurs och får en möjlighet att reda ut situationen, menar man.

– Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt. Vi vill fortsätta kunna vara en viktig inköpare för leverantörer, arbetsgivare för medarbetare, hyresgäst för fastighetsbolag och den bästa sportkedjan för våra kunder, säger Marcus Wibergh, vd för Intersport.

Målet är att rädda verksamheten och jobben.

Krisen påskyndar e-handeln

Beskedet är att butikerna och e-handel fortsätter som vanligt.

Hoppet ligger till att den nuvarande krisen för butikerna ska påskynda omställningen till e-handel.

– Just nu ser vi en stor potential i att i snabb takt utveckla vår e-handel som ökar varje vecka. Intresset för en aktiv livsstil tycks också ha vuxit nu när många jobbar hemifrån, men fortfarande vill komma ut och röra sig. Där har vi som företag en viktig roll att fylla för att ge människor de bästa möjliga förutsättningarna. Genom att genomföra denna rekonstruktion kan vi säkerställa att vi tar oss igenom Corona-krisen men också anpassar vår verksamhet till större andel e-handel och att vi kan stå starkt rustade för framtiden, säger Marcus Wibergh.

 

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

 

TV: Så drabbar corona näringslivet

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!