Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Instagramkontot visar Sellpys prismissar

Sellpy är en e-handel för second hand och vintage.Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

250 kronor för ett glidmedel, när det egentligen kostar 60 kronor på Apoteket. 

Hur går det ihop när second hand ska vara billigare?

Det undrar Instagramkontot ”Scams of Sellpy” som samlar missarna på Sellpys Traderasida.

Att handla second hand är bra för både miljön och plånboken i många fall, och som konsument tar man ofta för givet att det är billigare att handla begagnat. 

Men Instagram-kontot ”Scams of Sellpy” visar gångerna när det i stället är tvärtom - här är priserna höjda i jämförelse med butikspris när de läggs ut på Tradera.

Ett glidmedel säljs på Apoteket för 60 kronor, i Sellpys annons? 250 kronor. 

https://www.instagram.com/p/CENBJupjatS/?hidecaption=truehttps://www.instagram.com/p/CFJxbhDjp8G/https://www.instagram.com/p/CD1oU57DE1N/

 

”Jag tycker att man ska återanvända saker i största möjliga mån, det är dock problematiskt att Sellpy väljer att prissätta så som de gör”, skriver personen som driver kontot.

Sellpy säger att priserna sänks successivt tills dess att någon köper varan. I ett mejl skriver Sellpy:

”Vi föreslår priser automatiskt baserat på hur liknande produkter har sålt hos oss tidigare. Detta system vidareutvecklas löpande och blir dessutom bättre i takt med att vi säljer fler varor.”

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!