Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inför jätteaffären: Tele2 klarar förväntningarna

Foto: TT NYHETSBYRÅN

Tele2:s säljer mer än väntat i första kvartalet och ökar också vinsten över analytikernas förväntningar. Samtidigt presenteras en ny utdelningspolicy inför sammanslagningen med konkurrenten Com Hem.

Aktien stiger på måndagsförmiddagen. 

Teleoperatören Tele2:s rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) uppgick till 1.628 miljoner kronor för det första kvartalet 2018. Enligt en sammanställning från SME Direkt hade analytikerna räknat med ett resultat på 1.599 miljoner kronor. 

Resultatet ökade därmed med 6 procent jämfört med motsvarande period förra året. 

Ökad försäljning

Även försäljningen slog förväntningarna; 6 221 miljoner kronor, mot väntade 6 015 miljoner kronor. 

Telekomjätten upprepar sina prognoser för helåret, med ett ebitda-resultat som väntas uppgå till 6,5-6,8 miljarder kronor, skriver Nyhetsbyrån Direkt. Det avser den kvarvarande verksamheten efter planerna på ett samgående med konkurrenten Com Hem. 

De regulatoriska processerna för godkännande av fusionen med Com Hem är i full gång, skriver vd Allison Kirkby i vd-ordet i rapporten. 

– Vi befinner oss i en förberedande fas och för konstruktiva samtal med EU-kommissionen i avsikt att lämna in fullständiga anmälningar om företagsfusioner under det andra kvartalet, skriver hon.

Kirkby skriver att hon "ser fram emot" fusionen med Com Hem. 

– Vi kombinerar där två företag med stark kassaflödesgenerering och tydliga synergier för att skapa en ledande leverantör av uppkopplade tjänster inom Östersjöområdet. 

Ny utdelningspolicy

Tele2 presenterar samtidigt en uppdaterad utdelnings- och skuldsättningspolicy, där minst 80 procent av fritt kassaflöde ska distribueras som en ordinarie utdelning kombinerat med extraordinär återföring av kapital. 

Baserat på denna policy förväntas det sammanslagna Tele2 och Com Hem distribuera mer än 100 procent av fritt kassaflöde till aktieägarna genom en kombination av utdelningar och aktieåterköp, skriver Allison Kirkby. 

Aktien stiger med cirka två procent på måndagsförmiddagen. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!