Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Influencern om krisen: ”Klart man får färre samarbeten”

Sandra Beijer intervjuas av Ylva Johansson.
Foto: Expressen TV / Expressen TV
Sandra Beijer.
Foto: Expressen TV / Expressen TV

Flera svenska influencers har den senaste tiden haft olika kampanjer för att samla in pengar eller informera i samband med coronakrisen.

Författaren och bloggaren Sandra Beijer är positiv till de goda initiativen, men varnar för att gå ifrån de allmänna rekommendationerna.

– Det är farligt om man använder sin kanal till personliga åsikter, säger hon i nypremiären av Dina Pengar – Expressen TV:s privatekonomiska magasin.

Coronakrisen slår mot alla branscher, även mot svenska influencers.

De senaste veckorna har många influencers tagit egna initiativ i krisen. Bland annat har Margaux Dietz samlat in pengar till WHO och hon har även liverapporterat från Folkhälsomyndighetens dagliga presskonferens.

Influencerbolaget Cure Media uppmanade sina medlemmar att dela bilder på sina påskfiranden för att få folk att känna sig mindre ensamma, rapporterade Resumé.

Sandra Beijer, bloggare på Elle.se, hyllar initiativen men varnar samtidigt:

– Så länge man följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer så är det ett toppensätt att utnyttja en stor plattform. Jag tror att det är farligt om man använder sin kanal till personliga åsikter, vad man tycker folk ska göra, säger hon.

Har influencers en viktig roll i att nå ut till dem som inte annars tar del av nyheter?

– Bara för att man har jättemånga följare har man inget ansvar. Det kommer så mycket info från alla håll och kanter, ibland kan det vara en smart strategi att bara backa, säger Sandra Beijer.

Än så länge är hon inte orolig för egen del.

– Nej, jag har klarat mig både i hög- och lågkonjunktur. Klart man kommer få mindre samarbeten, men samtidigt ökar besöksantalet, jag har aldrig haft så många läsare som nu. Så vi får väl se, säger hon.

Efter att i många år ha jobbat på reklambyråer tog Sandra Beijer beslutet att sadla om och bli frilansare. Nu är hon författare och bloggare på Elle.se – och hemmajobb är hennes vardag sedan många år.

– Mitt liv pågår som det alltid gjort, jag har alltid handlat mat och gått på gymmet på tider när ingen annan gör det. Hade jag inte vetat att det var coronakris hade jag inte märkt någon skillnad, säger hon.


Innehållet i programmet:

Expressen TV:s privatekonomiska magasin Dina Pengar är tillbaka. Dina Pengar tar upp frågor om bland annat bostad, sparande och karriär och programleds av Expressens Ylva Johansson.

Det här kan ni se i programmet, förutom intervjun med Sandra Beijer:

• I torsdagens avsnitt tipsar bostadsexperter om hur du ska tänka kring din bostad – och vilka som kan vara vinnare på bostadsmarknaden mitt i corona-krisen.

• Framtidsforskaren Ann Bergman medverkar om hur våra liv kommer förändras av karantänsamhället.

TV: Se hela programmet här:

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!