Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskna hundar hinder för kedjans hemleveranser

Det största problemet med hemleverans av livsmedel är hundar.

Det slog Walmarts vd Doug McMillon fast i tv-kanalen CNBC.

Att stöta på hundar, ”stora som små”, har blivit en ”ny risk med att arbeta på Walmart”, sade Doug McMillon, vars bolag i förra månaden inledde en försöksverksamhet med leveranser av livsmedel ända in i amerikanernas hem.

Experimenten har påbörjats i städerna Kansas City, Pittsburgh och Vero Beach i Florida, med en leveranskostnad på 19:95 dollar (strax under 200  kronor).

– Vi har ett ställe på appen där kunder kan berätta för oss om de har en hund eller inte.

– Och ibland missar de att informera oss om huruvida hunden är inne i huset eller inte, sade Doug McMillon och tillade att det redan inträffat ett antal incidenter där Walmart tvingats avbryta leveransen, lämna platsen, ringa husägaren och informera om att ”hundfrågan” måste lösas innan maten kan levereras in i kylskåpet.

TV: Är detta världens fulaste hund?

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!