Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan mot miljardär- systrarnas lyxbyggen

Systrarna Katarina och Louise är i dag goda för tio miljarder kronor vardera. När deras pappa, Fredrik Lundberg, lämnar över makten och sina aktier till dem kommer deras förmögenhet att stiga med sammanlagt 40 miljarder kronor.Foto: HÅKAN SJÖSTRÖM / NORRKÖPINGS TIDNINGAR

På Ingarö utanför Stockholm bygger miljardären Louise Lindh vad som kan vara skärgårdens mest påkostade villa.

På nära håll följer de boende på ön bygget som väntas landa på 80 miljoner kronor. De är varken imponerade eller speciellt glada över den nya grannens framfart.

– Det går inte att återställa bortsprängda skärgårdsklippor och nu är det rena rallyt här med hantverkarbilar, säger en av grannarna.

Louise Lindh, 39, och systern Katarina Martinson, 37, är döttrar till finansmannen Fredrik Lundberg och håller sakta men säkert på att ta över pappans maktimperium med ett uppskattat värde av 40 miljarder kronor.

Köpa dyrt, blåsa ut och bygga nytt är bara en av döttrarnas likheter med pappa Fredrik.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “Starta premium – 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Metoden där du snabbast sparar ihop miljonkapital

Experten: Följ dessa steg och du kan få ihop 6–7 miljoner

”Jag har tagit livet av kärringa min, jag har strypt henne i kväll”

Kvinnorna som mördats av sina äldre makar – efter över 40 år som gifta

Kim Jong-Uns fru spårlöst borta – teorin: Har avrättats

Ri Sol-Ju försvunnen • Dottern • Hemliga kärleken