Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan mot miljardär- systrarnas lyxbyggen

Systrarna Katarina och Louise är i dag goda för tio miljarder kronor vardera. När deras pappa, Fredrik Lundberg, lämnar över makten och sina aktier till dem kommer deras förmögenhet att stiga med sammanlagt 40 miljarder kronor. Foto: HÅKAN SJÖSTRÖM / NORRKÖPINGS TIDNINGAR

På Ingarö utanför Stockholm bygger miljardären Louise Lindh vad som kan vara skärgårdens mest påkostade villa.

På nära håll följer de boende på ön bygget som väntas landa på 80 miljoner kronor. De är varken imponerade eller speciellt glada över den nya grannens framfart.

– Det går inte att återställa bortsprängda skärgårdsklippor och nu är det rena rallyt här med hantverkarbilar, säger en av grannarna.

Louise Lindh, 39, och systern Katarina Martinson, 37, är döttrar till finansmannen Fredrik Lundberg och håller sakta men säkert på att ta över pappans maktimperium med ett uppskattat värde av 40 miljarder kronor.

Köpa dyrt, blåsa ut och bygga nytt är bara en av döttrarnas likheter med pappa Fredrik.

Expressen premium

Starta Premium direkt
– första månaden är gratis

Premium är en digital prenumeration. Läs utan kostnad i en månad, därefter 69 kr/mån. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online när du vill.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!