Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ilskan mot miljardär- systrarnas lyxbyggen

Systrarna Katarina och Louise är i dag goda för tio miljarder kronor vardera. När deras pappa, Fredrik Lundberg, lämnar över makten och sina aktier till dem kommer deras förmögenhet att stiga med sammanlagt 40 miljarder kronor.
Foto: HÅKAN SJÖSTRÖM / NORRKÖPINGS TIDNINGAR

Premium: På Ingarö utanför Stockholm bygger miljardären Louise Lindh vad som kan vara skärgårdens mest påkostade villa.

På nära håll följer de boende på ön bygget som väntas landa på 80 miljoner kronor. De är varken imponerade eller speciellt glada över den nya grannens framfart.

– Det går inte att återställa bortsprängda skärgårdsklippor och nu är det rena rallyt här med hantverkarbilar, säger en av grannarna.

Louise Lindh, 39, och systern Katarina Martinson, 37, är döttrar till finansmannen Fredrik Lundberg och håller sakta men säkert på att ta över pappans maktimperium med ett uppskattat värde av 40 miljarder kronor.

Köpa dyrt, blåsa ut och bygga nytt är bara en av döttrarnas likheter med pappa Fredrik.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 79 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

En svidande käftsmäll – som är enastående

Premium: Anar att det muttrats innanför väggarna

Barnligans våld i villakvarteret: 16-åring skjuter man i huvudet

Premium: Ligan där 13-åring ingick fångas på bild • ”Karaktär av en avrättning”

Förmaksflimmer kopplas till annan svår sjukdom

Premium: Tre gånger så hög risk • Överläkaren: ”Vissa märker det inte”