Ikeas varuhus i Moskva. Foto: Mikhail Metzel / AP
Ikeas varuhus i Moskva. Foto: Mikhail Metzel / AP

Ikeas rekordvinst i år: 41 miljarder i netto

Publicerad

Ikea slår vinstrekord – med 41,1 miljarder kronor i nettoresultat. Det är första gången kedjan når över fyra miljarder euro under ett enskilt år.

Dessutom slår möbelkedjan försäljningsrekord, skriver Dagens industri.

LÄS MER: Amelia Adamo: Därför går jag i pension nu

Det har varit ett superår för Ikea. Försäljningen slutade på 335 miljarder kronor för verksamhetsåret som avslutades den 31 augusti. Det är en ökning med 7,1 procent. Totalt landade intäkterna på 344 miljarder.

Öronmärker 30 miljarder för hållbara lösningar

Samtidigt vill möbelkedjan fortsätta att satsa på hållbarhet, och avsätter ytterligare 9,8 miljarder kronor för att investera i hållbara lösningar. Totalt har företaget nu lagt undan 30 miljarder kronor till hållbarhet.

– Vi har en bra position och vi har en spännande resa framför oss med ett starkt fokus på fortsatt tillväxt och effektivisering av verksamheten, säger Ikeas koncernchef Peter Agnefjäll i en kommentar, enligt Dagens industri.

Tyskland, USA, Frankrike, Storbritannien och Sverige är de fem länder där Ikea går bäst.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen