Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikeas julklapp – delar ut en miljard kronor

Ikea gör som i fjol, men delar nu ut totalt en miljard.
Foto: JENS CHRISTIAN / KVÄLLSPOSTEN/EXPRESSEN

Ikeas anställda kan se fram emot 14 800 extra i lön i december.

Det är möbeljättens årliga julbonus som tickar in på medarbetarnas konton.

Sammanlagt en miljard delas ut via bolagets lojalitetsprogram.

Pengarna utfaller till medarbetarnas pension och kravet är att man ska ha jobbat inom Ikea fem sammanhängande år.

Lojalitetsprogrammet, som går under namnet Tack!,har funnits i fyra år och betalar ut bonusar till medarbetare över hela världen.

– Tack! är ett sätt att tacka våra medarbetare för deras lojalitet och det känns roligt att vi har möjlighet att dela med oss på detta sätt, säger Karin Bergman, HR-chef för Ikea koncernen i Sverige.


Ikea lyfte försäljningen 2018

Ikea som bolag meddelade nyligen ett redovisat försäljningslyft.

Rörelseresultatet för räkenskapsåret, som avslutades i augusti, landade på hela 2,25 miljarder euro, motsvarande 23,1 miljarder svenska kronor.

Fjolårets bonus, som var den sista som utföll under grundaren Ingvar Kamprads livstid, låg på 13 000 kronor.

– Att belöna mångårigt engagemang är viktigt, för när individen växer, växer också Ikea. Vi arbetar varje dag med att försöka vara en fantastisk arbetsplats och skapa möjligheter att utvecklas, säger Karin Bergman vidare.


Fördelas över hela världen

Sedan införandet 2013 har Tack! avsatt över sex miljarder kronor till Ikea-medarbetares pension globalt. Pengarna fördelas mellan alla marknader inom Ingka-koncernen, baserat på varje marknads andel av den totala lönesumman. Utbetalningen baseras på koncernens totala resultat under föregående räkenskapsår.


Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!