Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikeas ändrar klassikern – får regnbågsmönster

Ikea släpper en regnbågsmönstrad version av den klassiska bärkassen lagom till Pride i slutet av juli. Foto: Ikea pressbild
Ikea-kassen Frakt är en riktig klassiker i Ikea-sortimentet.Foto: Ikea pressbild

Ikea hyllar mångfald och gör till sommaren om sin mest sålda produkt. 

Den traditionella blå Ikea-kassen får dela plats med en regnbågsfärgad variant. 

– Kassen symboliserar allas rätt att vara sig själva, säger Felix Östman, pressansvarig på Ikea. 

Ikea-kassen Frakta har funnits i Ikeas sortiment i över 30 år och var grundaren Ingvar Kamprads idé. Den har hyllats, blivit en modefluga och finns nog i de flesta svenska hem. 

Foto: Ikea pressbild

Kassen blir regnbågsfärgad

Nu får shoppingbagen, tvättpåsen, flyttkassen eller var man nu brukar använda den till nya färger, vilket Nyheter 24 var först att skriva om. 

En regnbågsfärgad variant av den klassiska blå kassen kommer nämligen till varuhusen. 

– Ikea står för allas rätt att vara sig själva. Dels hur vi arbetar i varuhusen, men vi vill också visa det via vårt sortiment. Att då ta vår mest älskade och sålda produkt och göra den till en kasse som symboliserar att vara sig själv känns jättekul, säger Felix Östman, pressansvarig på Ikea. 

Släpps vid Pride

Lagom till att Pride startar i slutet av juli börjar kassen, med namnet Kvanting, säljas i Sverige, men den har redan kommit ut i flera andra länder. 

– Den säljs redan i bland annat USA och där är den väldigt populär, säger Felix Östman.  

Den nya varianten kommer ut i slutet av juli.Foto: Ikea pressbild

Kostar 15 kronor

Priset är satt till 15 kronor, 10 kronor mer än den klassiska blåa Frakta-kassen. Och hittills har det varit glädjande reaktioner på nyheten om att kassen ska komma till de Svenska Ikea-butikerna, enligt Felix Östman.

– Vi hoppas att folk kommer älska den och reaktionerna hittills har nästan uteslutande varit positiva, så det känns jättekul att få ut den, säger han. 

LÄS MER: Ikea gör om sin klassiska blå kasse – blir en blommig variant

LÄS MER: 24 timmar i kö – för en Ikea-matta: ”Lättnad”

LÄS MER: Ikea förändrar klassiska logotypen – efter 50 år

https://www.instagram.com/p/BxPqvsdpUbi/
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!