Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL
 Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL

Ikea trotsar Brexit – expanderar i England

Publicerad

Ikea expanderar i Storbritannien och skapar nya jobb.

Den svenska möbeljätten har redan närmare 400 varuhus runt om i världen. Och nu fortsätter expansionen med tre nya varhus.

Ikea – som firar 30-årsjubileum i Storbritannien – räds inte Brexit utan följer andra internationella jättar som Google, Facebook och Amazon, och expanderar i landet.

 Den svenska möbeljätten planerar att expandera rejält i Storbritannien. Företaget tänker nyanställa mer än 1 300 personer och öppna tre nya varuhus.

IKEA:s satsning skapar jobb

Ikea kommer att öppna ett nytt varuhus i Sheffield i norra England senare i år med 480 anställda. Nästa år öppnas ett varuhus i Exeter i sydvästra England med 350 anställda och ett i Greenwich  utkanterna av London med  500 personer.

De nya jobben kommer att öka Ikeas personalstyrka i Storbritannien och Irland med 12,5 procent till cirka 11 700, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Efter expansionen kommer Ikea ha totalt 22 varuhus i Storbritannien.

Vid årsskiftet 2016/2027 fanns det sammanlagt 389 IKEA-varuhus runt om i världen. Fördelade över jordklotet såg det ut så här:

• Europa 268 varuhus.

• Nordamerika 54 varuhus.

• Västindien 1 varuhus.

• Australien 9 varuhus.

• Norra Afrika och Mellanöstern 13 varhus.

• Asien 44 varuhus.

 

 

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen