Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ikea sinkas av tekniska problem i Indien

Ikea satsar stort på Indien med varuhus, butiker och e-handel.Foto: MAHESH KUMAR A. / AP TT NYHETSBYRÅN
Ambitionen är att nu 100 miljoner med Ikeas produkter.Foto: MAHESH KUMAR A. / AP TT NYHETSBYRÅN

Möbeljätten Ikeas expansion i Indien har stött på patrull.

Bygget av ett nytt varuhus i Bombay är försenat med minst ett år, skriver DN.

– Vi hade ambitionen att öppna snabbare, men vi har haft tekniska problem med bygget, säger Stefan Vanoverbeke, biträdande chef vid Ingka Group till tidningen.

Ikea satsar stort i Indien där det finns en växande och köpsugen medelklass. Planen var att den svenska möbeljätten skull öppna 25 varuhus i Indien fram till 2025. Ikea har som mål att nå 100 miljoner indier med sina produkter.

Men strategin har svängt lite på grund av ändrade köpmönster. Ikea satsar nu på en mix av medelstora varuhus, mindre butiker i stadskärnorna och e-handel.

”Ambition att öppna snabbare”

Varuhuset som ska uppföras i 22-miljonersstaden Bombay blir dock kraftigt försenat.

Det uppgavs tidigare att Ikeavaruhuset skulle ha öppnat i mars i år, men det är ännu inte färdigbyggt. Tekniska problemen ska vara orsaken.

– Vi hade ambitionen att öppna snabbare, men vi har haft tekniska problem med bygget. Men nu har vi löst dem och kör full fart framåt. Jag var själv nyligen där, det ser bra ut, säger Stefan Vanoverbeke vid Ingka Group till DN.

Han kan inte svara på när Ikea slutligen kan öppna i Bombay. Men troligen dröjer det till en bit in på 2020.

– Jag är ingen byggnadsingenjör, kan inte detaljerna. Det är klart att jag vill öppna fort, men i god Ikea-anda lyssnar vi på experterna. Det viktiga är att det är löst, säger Vanoverbeke enligt DN.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!